Turbulens sender 24 på hospitalet

Et amerikansk Airbus-fly ramte turbulens og måtte søge til nærmeste lufthavn, hvor 24 passagerer og besætningsmedlemmer blev sendt på hospitalet.

Det er ikke altid blot for at gøre det nemmere for stewardesserne at servere mad og drikke, at kaptajnen tænder ”spænd sikkerhedsbæltet”-skiltet og beder passagererne sætter sig ned. Det kan også være fordi der rent faktisk er turbulens.

Når han eller hun ikke at få givet besked, eller når passagererne ikke at få fulgt hans eller hendes ordre, så kan man komme galt afsted, hvis flyet rammer kraftig turbulens. Det kan 22 passagerer ombord på et Airbus A320-fly fra amerikanske JetBlue skrive under på.

Til check på hospitalet
Sammen med to besætningsmedlemmer blev de 22 passagerer torsdag i sidste uge sendt en tur omkring det lokale hospital i Rapid City i staten South Dakota. Flyet var egentlig på vej fra Boston i Massachusetts til Sacramento i Californien, da det ramte turbulens. Piloterne vurderede, at turbulensen var så kraftig, at det var nødvendigt at lande i nærmeste større lufthavn.

Derfor satte flyet hjulene ned i Rapid City Airport omkring kl. 19.30 lokal tid torsdag aften. Herfra blev 24 personer sendt mod det lokale hospital til check.

Desuden sendte JetBlue et andet fly til Rapid City, som de øvrige passagerer blev sendt videre med til Sacramento, hvor de landede tidligt fredag morgen.

 

 

Relaterede artikler:

32 kvæstet af turbulens på fly

Turbulens hyppigste årsag til arbejdsskader

Voldsom turbulens kvæster syv på dansk fly

66 kvæstet i turbulens