Heinz Hermann Thiele )Foto: Knorr-Bremse AG)

Tysk milliardær bliver storaktionær i Lufthansa

En tysk rigmand har i løbet af marts købt sig til en ejerandel på over 10 procent i Deutsche Lufthansa og er nu den største aktionær i den tyske luftfartskoncern.

Luftfartsaktier er billige i øjeblikket. Det har den tyske milliardær Heinz Hermann Thiele draget fordel at ved løbende gennem de senere uger at have købe aktier i tyske Lufthansa til en nuværende ejerandel på omkring 10 procent.

Gennem sit investeringsselskab KB Holding købte Heinz Hermann Thiele den 5. marts et større antal aktier, så det blev nødvendigt at gøre brug af informationspligten, da den tyske treprocent-grænse var overskredet. Dagen efter meddelte KB Holding, at man havde erhvervet 5,20 procent af aktierne.

Ifølge det tyske erhvervsmedie Handelsblatt ville den tyske milliardær af personlige årsager ikke selv kommentere aktiekøbet, men det vil Lufthansa til gengæld. 

“Vi er glade for investeringen og ser den som et bevis på tillid til vores strategi og fremtidsudsigter,” lød det i en erklæring fra det tyske flyselskab.

En barsk herre
Der gik ikke mange dage, før den tyske rigmand atter måtte flage et stort opkøb. Den 16. marts er beholdningen af Lufthansa-aktier blevet yderligere øget til en samlet ejerandel på 10,01 procent. Dermed ejer Heinz Hermann Thiele nu gennem KB Holding aktier til en værdi af omkring 3,5 milliarder kroner i Lufthansa.

Tyske medier vurderer, at den nye storaktionær i Lufthansa vil fortsætte sine opkøb, og at der ikke er tale om en passiv investering. Heinz Hermann Thiele går for at være en “hardhitter”, som man ikke skal komme på tværs af, og han bliver i stil sammenlignet med USA´s præsident Donald Trump, der også kendt for brutalt at rydde al modstand af vejen.

Derfor kan der vente Lufthansas koncernchef Carsten Spohr endnu en udfordring, som han bliver nødt til at håndtere i de kommende måneder.

Sjette rigeste i Tyskland
Lufthansa-aktien er i løbet af de seneste tre måneder faldet med 40.4 procent til torsdagens aktuelle lukkekurs på 9,80. Dermed er børsværdien aktuelt på lidt mere end 4,6 milliarder euro.

Den 78-årige Heinz Hermann Thiele er hovedaktionær og bestyrelsesformand i München-baserede Knorr-Bremse, der laver bremsesystemer til tog og lastbiler samt i Vossloh, der beskæftiger sig med teknologiske løsninger til jernbanesektoren.

I 2019 var Thieles familie nummer seks på listen over Tysklands rigeste med et toficret milliardformue – i euro.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa: Vi bliver mindre efter coronakrisen

Lufthansa-selskaberne klar til ny Berlin-lufthavn

Store ændringer i Lufthansas topledelse