Et Airbus A380-fly kan blive til et hotel. (Computergrafik: Envergure / PR)

Udtjente fly kan bruges til festlokale og hotel

Flere steder i Europa arbejdes der for tiden med at finde nye anvendelsesmuligheder for de fly, der ikke længere benyttes af flyselskaberne.

Når flyselskaberne opgraderer flåden med nye og mere moderne flymodeller, bliver de gamle fly til overs, men selvom det er slut med at krydse kontinenter med kabinen fuld af passagerer, er det ikke ensbetydende med, at alle flyene er klar til at blive kasseret.

Mange fly er nemlig fortsat i en stand, hvor de kan benyttes til andre formål. Det er logikken bag et nyt projekt, som Frédéric Deleuze, der arbejder ved Airbus, står bag. Den 38-årige arbejder nemlig på at forvandle et udtjent Airbus A380-fly til et hotel. Det skriver La Dépêche du Midi.

Visionen bag projektet er, at hotellet skal ligge nord for den franske Toulouse-Blagnac Airport. Regionen er i forvejen kendt for luftfart, da de to flyproducenter Airbus og ATR Aircraft har hovedsæder ved netop denne lufthavn.

Cockpit omdannes til suite
Hotellet er fortsat på projektstadiet, og initiativtagerne er på udkig efter både et fly, flere investorer samt en grund, hvor hotellet kan placeres. Det har indtil videre fået navnet Envergure, der er det franske ord for ”vingefang”. Der skal desuden også opføres en restaurant, som bliver inspireret af et kontroltårn.

Flyet skal blandt andet huse to suiter. Den ene vil blive lavet i flyets forreste ende, hvor den vil blive bygget i og omkring cockpittet, mens den anden vil være i bagenden. Denne suite bliver i to etager, og gæsterne får mulighed for at benytte den originale A380-trappe.

I alt vil der blive plads til 31 værelser af varierende størrelse, ligesom planen er, at der skal være 60 siddepladser i hotellets restaurant. Det er dog ikke kun i Frankrig, at der tænkes i at genbruge udtjente fly. I England er et pensioneret British Airways-fly blevet forvandlet til festlokale.

Købte Boeing 747 for ni kroner
I den privatejede lufthavn Cotswold Airport, der befinder sig nær den engelske landsby Kemble, har man købt et Boeing 747-fly i Negus-livery til den fordelagtige pris af et pund (cirka ni kroner). Flyet skal fremover danne rammen om festlige begivenheder.

Siden lufthavnen overtog flyet fra British Airways, er det blevet renoveret for omkring 500.000 pund (4,4 millioner kroner), fortæller lufthavnens administrerende direktør Suzannah Harvey til CNN. En festlig aften i flyet vil koste omkring 1.300 dollars (omkring 8.400 danske kroner) i timen.

Ifølge direktøren er Boeing-flyet meget efterspurgt, og det er allerede blevet booket til flere fester og optagelser til et tv-program. Derudover vil det i løbet af foråret blive benyttet til et bryllup, og såfremt brudeparret ønsker det, er det desuden muligt at blive gift i cockpittet.

 

Relaterede artikler:

Får coronavaccination i Airbus A300

Køb et Business Class-sæde til dagligstuen

Emirates sælger komplet bar fra A380