Vandsalut til Dreamliner i CPH

Når Københavns Lufthavn på mandag for første gang får besøg af et Dreamliner-fly modtages det med vandsalut fra lufthavnens brandbiler, selvom der ikke er tale om en ruteåbning.

Er man ikke flyentusiast og er flyveturen bare noget, der skal overstås for at man kan nå frem til sit møde, sin mor eller sit livs udkårne, så vil man nok ikke kunne hidse sig særligt meget op over at et eksemplar af Boeings 787 Dreamliner på mandag lander i Københavns Lufthavn for første gang.

Men har man bare en minimal interesse for luftfart, ved eksempelvis at læse denne artikel, så forstår man måske godt at det er noget særligt, når Norwegian på mandag for første gang indsætter flyet på sin eftermiddags-rotation fra Oslo til København og retur til og med den 13. august. Det vil ske på rutenummer DY942 fra Oslo kl. 13.45 med ankomst i København kl. 15.00 og retur fra København på rute DY943 kl. 16.00.

Dreamlineren er den første af en ny generation af fly med langt større brug af kompositmaterialer end tidligere og langt større brændstofeffektivitet end andre ældre flytyper. Og derfor er det da også noget særligt at Norwegian benytter flyet på Københavns-ruten som led i sine træningsflyvninger på de europæiske ruter inden flyet den 16. august indsættes i normal drift på selskabets langdistanceruter fra Stockholm.

Lidt til ganen
Flyet vil blive modtaget af en vandsalut fra lufthavnens brandbiler. En ære, der normalt kun tilfalder fly ved åbning af nye ruter. Desuden lover Norwegian at servere lidt til ganen til de passagerer, der tager turen på mandag. Uanset om de er med for at prøve den nye flytype eller blot for at lade sig transportere frem til mødet, moderen eller den udkårne.

Norwegian vil kun beflyve København med Dreamlineren i lidt over en uge. Men fra 1. september bliver flyet en daglig gæst. Det sker når Qatar Airways indsætter flytypen på sin daglige flyvning fra Doha. Og senere på året vil Thomson Airways gennemføre en række charterflyvninger til Caribien for Star Tour med Dreamliner-fly.