Airbus A321-200 fra WOW air.

WOW air-fly på jorden i Baltimore i seks døgn

Et Airbus A321-fly fra islandske WOW air har i otte døgn stået på jorden i Baltimore-Washington lufthavnen efter en birdstrike.

Chesapeake Bay er det største flodudløb i USA og ligger som en bugt omkranset af Maryland og Virginia med udløb i Atlanterhavet, og de mange floder, der løber ud i den har masser af flodmundinger og vådområder, der tiltrækker både hjemmehørende og trækkende fuglevildt.

Det fik et Airbus A321-fly (registrering TF-MOM, red) fra islandske WOW air at mærke, da rutenummer WW117 fra Keflavik til Baltimore-Washington lufthavnen den 5. september ramte en flok store fugle under indflyvningen til lufthavnens bane 32L.

Efter landingen rapporterede piloterne til flyvekontrollen i lufthavnens tårn, at de fløj gennem en flok fugle på størrelse med gæs under landingen, og at mindst den ene motor var blevet beskadiget og efterfølgende udsendte vibrationer.

Indsatte lejet amerikansk fly
Tirsdag aften den 13. september stod A321-flyet stadig på landjorden i Baltimore-Washington International Airport, selvom WOW air til islandske medier havde fortalt, at selskabet regnede med, at reparationerne var afsluttet mandag aften.

“Hændelsen har kun haft en begrænset effekt på WOW air´s flyvninger, da vi øjeblikkeligt indsatte et indlejet fly,” siger Svanhvítur Friðriksdóttir fra det islandske flyselskabs presseafdeling til det islandske medie msl.is.

Det indlejede fly med besætning var et Boeing 757-200 fly (registrering N176CA) fra amerikanske National Airlines, der fløj de strandede passagerer tilbage til Keflavik, inden flyet fortsatte til Killeen Fort Hood Regional Airport i USA, hvor det skulle på en ny opgave.

 

Relaterede artikler:

Aalborg-birdstrike skriver sig ind i historien

Fugle i begge motorer

Gennemførte to flyvninger med beskadiget motor

KLM-jumbojet afbrød start efter birdstrikes

Fugl fløj med Swiss til Zürich