Airbus A330-300 fra WOW air (Foto: WOW air)

WOW air vil have 10 procent af det transatlantiske marked

Der er store ambitioner hos det islandske lavprisflyselskab WOW air, der går efter at sikre sig 10 procent af de årligt 60 mio. passagerer på transatlantiske flyvninger.

Der tænkes store tanker på adressen Bríetartún 13 i Reykjavik, hvor det islandske lavprisflyselskab WOW air holder til. Selskabet flyver i dag til 10 destinationer i Nordamerika samt 22 destinationer i Europa fra basen i Keflavik International Airport.

De senest tilkomne destinationer er Miami, hvortil første flyvning fandt sted den 5. april i år. I løbet af sommeren åbner ruter til Pittsburgh og Chicago, mens WOW air allerede flyver til Boston, New York-Newark, Baltimore-Washington, Los Angeles og San Francisco samt Montreal og Toronto i Canada.

Men her slutter det ikke. WOW air forventer på sigt at erobre 10 procent af det transatlantiske marked, hvor der årligt er omkring 60 mio. rejsende, skriver Routesonline.com på baggrund af et interview med Daniel Snaebjornsson, der er rute- og netværksdirektør i det islandske flyselskab.

“Storbritannien har ikke gjort sig selv en tjeneste ved at stemme for Brexit – landet er ikke så populært at besøge som tidligere. Jeg mener, at USA er det mest attraktive marked i øjeblikket efterfulgt af Canada og derefter landene i Europa,” udtaler Daniel Snaebjornsson.

Væksten på det nordamerikanske marked vil sandsynligvis kræve, at WOW air kan lykkes med at finde en amerikansk samarbejdspartner, der kan føde trafik ind til de gateways, som etableres i USA, og rute- og netværksdirektøren bekræfter da også, at der er overvejelser i gang på dette område.

40 fly om fem år
Tilgangen af nye fly til den voksende flåde sker så hurtigt, at WOW air kun planlægger 18 måneder frem i tiden og løbende etablerer nye ruter i takt med, at flyene ankommer.

“Vi får fire nye A330´ere i flåden næste år. Vores planer for rutenetværket lægges blot 18 måneder frem i tiden. Vi kender de vigtigste steder, som vi vil flyve til i dag, men i og med at vi er et ungt og hurtigtvoksende flyselskab, har vi ikke nogen 10-års plan. Vi beslutter nye destinationer, hver gang vores flådechef kommer og fortæller os, at vi har et ny fly på vej,” lyder det fra Daniel Snaebjornsson.

WOW air beskæftiger i den kommende sommer 17 fly fordelt på 10 A321-200 samt en A321-200neo. Herudover er der to A320-200 og en A320-200neo i flåden samt tre A330-300 langdistancefly. Fra midten af 2017 og 18 måneder frem leveres syv nye fly fordelt på fire helt nye A330-900neo samt fire A321-200. Dermed vil WOW air ved udgangen af 2018 beskæftige i alt 24 fly.

“I løbet af fem år vil vi overveje at betjene Asien og andre markeder. På det tidspunkt vil vores flåde være på omkring 40 fly, og dette tal kan endda vise sig at være konservativt,” siger den optimistiske rute-og netværksdirektør.

 

Relaterede artikler:

WOW Air bestiller syv nye fly

Dublin er favorit til ny WOW air-base

WOW air overvejer Asien-ruter

WOW Air udvider flyflåde

WOW Air får langdistancefly