Et af WOW Airs nuværende Airbus A330-300 fly.

WOW air øger på fire nordamerikanske ruter

Det islandske lavprisflyselskab WOW air ventes med ruteudvidelser i 2017 at nå op på tre millioner årlige passagerer.

Det islandske lavprisflyselskab WOW air vil i 2017 sætte endnu mere turbo på væksten. Det skal ske gennem åbning af nye ruter samt ved øgning af kapaciteten på eksisterende ruter til Nordamerika og Europa fra Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik, hvor selskabet har sin base.

Seneste rutenyhed er Pittsburgh i Pennsylvania, hvortil WOW air vil flyve fra den 16. juni næste år, og der er også nye ruter på vej til Cork og Bruxelles. Herudover vil den islandske luftfartskomet flyve to gange dagligt til Amsterdam, London-Gatwick og Paris-CDG fra slutningen af marts næste år. Når sommertrafikprogrammet starter vil WOW air også flyve dagligt til San Francisco og Los Angeles, hvor selskabet hidtil har betjent de to destinationer med henholdsvis fem og fire ugentlige afgange.

Også til Canada bliver der flere WOW-afgange. Fra den 2. maj øges der fra fire til syv ugentlige afgange fra Keflavik til Toronto, mens ruten til Montreal også bliver daglig i perioden fra 13. juni til 30. september næste år.

“WOW air er kommet godt fra start i vores første fem leveår, men vi har stadig en ambition om at vokse. Den øgede frekvens i afgange og udvidelse af rutenetværket er en del af en større offensiv for at blive den skarpeste konkurrent til de traditionelle selskaber. Derfor tilbyder vi kunderne ultrabillige billetter til mange forskellige destinationer og beviser samtidig, at lavpris sagtens kan rime på smil og god service ombord. Med det udgangspunkt kan vi inspirere rejselystne over hele verden til at opleve noget nyt, uden at det sprænger budgettet,” siger Skuli Mogensen, der er stifter og ejer af WOW air.

Massiv vækst i Keflavik
WOW air har gennemlevet en imponerende vækst i selskabets fem årige historie. Selskabet blev etableret i 2011, og første fly gik på vingerne den 1. juni 2012. I 2016 ventes WOW air at transportere 1,6 mio. passagerer, og forventningen er, at man når op i nærheden af tre mio. passagerer i 2017.

Dermed kan den islandske lavprisopkomling for alvor begynde at bide konkurrenten Icelandair i haserne. Icelandair transporterede i 2015 3,1 mio. passagerer på de internationale ruter og ventes med en vækst på 20 procent i 2016 at nå op på 3,7 mio. passagerer.

“Vores lavprisforretningsmodel har længe været i søgelyset hos de amerikanske flykæmper. Med vores investering i A330-fly kan vi ekspandere yderligere på langdistanceruterne til Nordamerika, men stadig tilbyde favorable priser. Det vækker stor interesse hos de amerikanske kunder, når de skal til eller fra Europa,” siger Skuli Mogensen.

Vækstkapløbet mellem Icelandair og WOW air ventes at have én sikker vinder. Det er Keflavik International Airport, der sprænger alle rammer som følge af den massive ekspansion fra de to islandske flyselskaber. Sidste år rejste 5,6 mio. passagerer gennem den internationale lufthavn på Island, og i 2016 har antallet af rejsende allerede passeret 6,5 millioner efter de første 10 måneder, hvilket repræsenterer en stigning på 33,4 procent.

 

Relaterede artikler:

Første direkte rute fra Norden til Pittsburgh

WOW air overvejer Asien-ruter

Ny lavprisrute til Miami

WOW air til San Francisco og Los Angeles

WOW air åbner to nye ruter til Canada