Airbus A321-200 fra WOW air.

WOW Air udvider flåden igen

Med to Airbus A321-fly fra Rusland kommer WOW Air op på seks fly og større fly er på vej. Islændingene holder fast i traditionen med opfindsomme registreringer på flyene.

Det islandske lavprisflyselskab WOW Air udvider i disse dage sin flyflåde med to Airbus A321-200 fly, som WOW Air har fundet i Rusland. Dermed kommer selskabet op på at have to Airbus A320- og fire Airbus A321-fly i sin flåde.Flådeudvidelsen kommer præcis et år efter at WOW Air modtog de to første Airbus A321-fly.

De to nye fly har WOW Air fundet hos russiske UTair, hvor de to første Airbus A321-fly også kom fra. De to første fly havde Utair dårligt nok nået bruge inden de blev opmagasineret og siden sendt videre til WOW Air. De to nyeste fly har fløjet for Utair, men kun i godt to år.

Fortsætter gimmick
De to nye fly får registreringerne TF-KID og TF-SON, hvor de tre sidste bogstaver betyder henholdsvis barn og søn på engelsk. Dermed fortsætter WOW Air gimmicken med at give flyene særligt opfindsomme indregistreringer.

Da selskabet sidste år modtog de første to Airbus A321-fly, fik de registreringerne TF-MOM og TF-DAD. Og i efteråret sidste år omregistrerede WOW Air sine to lidt mindre Airbus A320-fly. De blev indregistreret som TF-BRO og TF-SIS med henvisning til slangudtrykkene for de engelske ord for bror og søster, brother og sister. Så nu består flyflåden altså af far, mor, bror, søster, søn og barn.

Kopieret rivalen
WOW Air har de senere år med succes kopieret lokalrivalen Icelandairs koncept med at forbinde destinationer i Europa og USA ved hjælp af mellemlandinger og flyskift på Island. Således flyver selskabet fra en lang række europæiske byer til Reykjavik, samt mellem Reykjavik og Boston og Washington i USA. Til maj udvides med ruter til Montreal og Toronto, og til juni med ruter til Los Angeles og San Francisco.

De nuværende Airbus A321-fly har ikke tilstrækkelig rækkevidde til at betjene de nye ruter til de to storbyer på USA’s vestkyst. Derfor har WOW Air planer om at anskaffe tre Airbus A330-langdistancefly i løbet af foråret. Hvilke registreringer de får vil tiden vise.

Selskabet voksede fra 600.000 passagerer i 2014 til 840.000 passagerer i 2015. De to nye fly skal være med til at nå målet om 1,9 mio. passagerer i 2016. Samtidig er det målet at mere end fordoble omsætningen til omkring 1,8 mia. kroner.

Tempo ikke højt nok
Keflavik-lufthavnen på Island er ved at blive udvidet som følge af stor vækst hos både WOW Air og Icelandair samt stor interesse blandt europæiske flyselskaber for at flyve til vulkanøen. WOW Air frygfter dog, at tempoet på lufthavnsudvidelsen ikke er højt nok i forhold til WOW Airs ekspansionsambitioner.

Derfor har selskabet gennem længere tid kigget på muligheden for at oprette en base nummer to, hvor passagererne kunne skifte fly. I sidste måned pegede WOW Airs direktør og ejer, Skúli Mogensen, på lufthavnen i den irske hovedstad Dublin som et oplagt sted at etablere selskabets anden base.

WOW Airs “mor-fly“ TF-MOM.