Boeing 747-400 fra KLM har tidligere år fløjet til St. Maarten, der er kendt for den spektakulære indflyvning over en strand. Foto: alljengi, CC 2.0

10 nye vinterruter hos Air France-KLM

Air France og KLM vil i det kommende vintertrafikprogram tilsammen tilbyde 10 nye ruter. Air France har desuden fire nye forbindelser klar til sommeren 2020.

Søndag den 27. oktober begynder vintertrafikprogrammet 2019/20, og det betyder sædvanen tro en masse nye ruter hos de forskellige flyselskaber.

Air France-KLM-koncernen er ingen undtagelse. Air France kan således tilbyde syv helt nye ruter i vinterens trafikprogram, og den ene er til en oversøisk destination. Selskabet åbner en rute fra Paris Charles de Gaulle til Quito i det sydamerikanske land Ecuador. Forbindelsen vil blive betjent tre gange om ugen med en Boeing 787-9 Dreamliner med 276 sæder.

På rutekortet for de kortere flyvninger vil Air France tilbyde en ny rute fra Paris Orly til Genève i Schweiz. I løbet af vintern åbner Air France også ruter fra Nice til Biarritz, Brest og Caen, fra Strasbourg til Biarritz samt fra Metz til Pau. Det franske flyselskab fortsætter desuden ruten fra Paris Charles de Gaulle til Beograd i Serbien, der har været en del af sommertrafikprogrammet.

I det kommende vintertrafikprogram øger Air France kapaciteten med 3,1 procent sammenlignet med sidste vinter. Selskabet øger især på langdistanceruterne til Amerika og Asien via nye fly med større kapacitet som eksempelvis Airbus A350-900, ligesom frekvenserne bliver sat op på allerede eksisterende destinationer.

Tre nye KLM-langdistanceruter
KLM har tre nyheder til kunderne i det kommende vintertrafikprogram. Det hollandske selskab vil således betjene St. Maarten, Guanacaste Liberia i Costa Rica og Bangalore i Indien med direkte ruter fra Amsterdam Schiphol. KLM havde indtil 2017 en direkte rute til den caribiske ø St. Maarten, og nu vender selskabet altså tilbage med to ugentlige afgange – tirsdag og torsdag – med en Airbus A330. Selskabet har siden 2017 fløjet til St. Maarten, men det er sket med mellemlanding i Curaçao.

Guanacaste Liberia vil blive betjent fire gange om ugen – mandag, tirsdag, fredag og lørdag – med en Boeing 787-9 Dreamliner. KLM foretager dog en mellemlanding i Costa Ricas hovedstad, San José, på udrejsen. Den tredje nye langdistancerute er fra Amsterdam til Bangalore med tre ugentlige afgange – mandag, onsdag og fredag – i en Boeing 787-9 Dreamliner.

KLM vil i vintertrafikprogrammet desuden fortsætte de nye sommerruter fra Amsterdam til Boston, Las Vegas, Napoli og Wroclaw.

”KLM er i stand til at tilbyde tre nye destinationer, på trods af den begrænsede kapacitet i Schiphol, ved at optimere sit netværk. Vi vurderer konstant, om flytypen og antal frekvenser for en bestemt rute passer med markedets efterspørgsel og rutens resultater,” skriver flyselskabet i en pressemeddelelse.

Air France lancerer nye sommerruter
Programmet for sommeren 2020 byder også på nye ruter fra Air France. Fra den 4. april vil flyselskabet således tilbyde nye ruter til Faro i Portugal og Alicante, Malaga og Valencia i Spanien. Samtlige ruter har én ugentlig afgang – om lørdagen – og alle fly afgår fra Paris Charles de Gaulle.

Ruten til Faro vil blive betjent med en Airbus A320 med 174 sæder. En Embraer 190 med 100 sæder betjener Alicante, en Airbus A319 med 143 sæder skal operere til Malaga, mens Valencia får Air France-besøg af en Airbus A318 med 131 sæder.

 

Relaterede artikler:

Air France-KLM med 44 nye ruter i vintertrafikprogrammet

Første Airbus A350 til Air France

Ny KLM-ordre på Boeing 777-fly