Foto: Twitter

63-årig i spidsen for Air France-KLM

Det bliver en erfaren herre, der skal stå i spidsen for luftfartskoncernen Air France-KLM.

Egentlig skulle de først have besluttet det i dag tirsdag. Men fordi medierne havde fået nys om beslutningen, så valgte bestyrelsen for Air France-KLM at holde et bestyrelsesmøde søndag. Her besluttede de at udnævne Jean-Marc Janaillac til koncernchef.

Janaillac skal afløse Alexandre de Juniac, der forlader den fransk-hollandske luftfartskoncern senest 31. juli i år for at blive chef for den internatonale luftfartsorganisation IATA.

Med sine 63 år bliver det en erfaren herre, der kommer til at stå ved roret for den ene af Europas tre store luftfartskoncerner. Jean-Marc Janaillac kommer fra et job som koncernchef i transportselskabet Transdev, men har faktisk en fjern fortid i Air France og luftfartsbranchen. Han havde således en plads i Air France’s bestyrelse i slutningen af 1980’erne og var direktør i det hedengangne franske flyselskab AOM tilbage i slutningen af 1990’erne.

Juniac offentliggjorde sit overraskende skifte til IATA i sidste måned. Han havde egentlig tre år tilbage af sin kontrakt med Air France-KLM, men mente, at han havde opfyldt sit mål om at sætte en stopper for koncernens regnskabsunderskud og reducere gælden. Det er blandt andet sket gennem et stort spareprogram og outsourcing af trafik til blandt andet datterselskabet Transavia. Noget, der fik Air France-piloterne til at nedlægge arbejdet i to uger i september 2014.