Terminal 3 i Københavns Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

94 procent: CPH tæt på fuld genopretning i marts

Flere end 2,2 millioner passagerer rejste gennem Københavns Lufthavn i marts, og det var 94 procent af niveauet fra 2019 godt hjulpet på vej af den tidlige påske, der for fem år siden faldt i anden halvdel af april.

Søndag den 31. marts tog flyselskaberne hul på sommertrafikprogrammet, og i Københavns Lufthavn er forventningerne store til det syv måneder lange trafikprogram.

Optimismen er blandt andet skabt på baggrund af årets tre første måneder, hvor fremgangen samlet har været på 565.952 passagerer, eller hvad der svarer til en stigning på 10,8 procent. Lidt hjælp har CPH dog fået fra den ekstra skuddag i februar samt det faktum, at påsken i år faldt i slutningen af marts.

Isoleret set var der 2.225.533, der rejste til, fra eller via den danske hovedstadslufthavn i marts, og det var en fremgang på næsten 250.000 sammenlignet med marts sidste år, eller hvad der svarer til 12,3 procent. Og fremgangen ser ud til at fortsætte.

”Rejser og oplevelser i udlandet bliver prioriteret højt af rigtig mange. Vi har fået en god start på foråret og oplever et fortsat stigende antal passagerer fra Danmark og Sydsverige, der vil ud i verden – men også mange turister, der vælger at tage til København og resten af Danmark,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

278 ruter fra CPH
Nu venter sommeren forude, og her bliver det på det mest travle tidspunkt muligt at flyve på i alt 278 ruter fra København Lufthavn, hvoraf 28 af dem åbner i løbet af foråret og sommeren. Dermed kan der flyves til 160 destinationer fra CPH.

Det er især SAS og Norwegian, som er lufthavnens to største flyselskaber, der dominerer på de nye ruter. Samlet står de to selskaber for 19 af de nye ruter, hvor CPH især fremhæver Ibiza, Sarajevo og Dalaman fra SAS samt Valencia og Toulouse fra den norske lavpriskonkurrent.

Men sommerens største nyheder er så ubetinget ruten til Philadelphia med American Airlines samt den nye SAS-rute til Atlanta, der er trafikknudepunkt for Delta Air Lines, som bliver kommende partner til det skandinaviske flyselskab. De to ruter åbner med blot otte dages mellemrum i juni.

”Flyselskabernes sommerprogram byder på en række gode nyheder, og vi er stolte over, at flere flyselskaber vælger København til. Nye ruter og nye destinationer er med til at styrke vores position som en attraktiv lufthavn, som rejsende fra både Danmark og Sydsverige vælger at rejse fra,” lyder det fra Peter Krogsgaard.

 

Relaterede artikler:

Udsigt til fortsat passagervækst i CPH

Københavns Lufthavn i storform: Syv procent vækst

Transferandel i CPH stiger med 40 procent