En Bombardier CRJ900 fra det slovenske flyselskab Adria Airways. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Adria Airways har fået frist til onsdag

Sloveniens luftfartsmyndigheder har givet Adria Airways til onsdag i næste uge med at få styr på den økonomiske situation, ellers vil selskabets driftslicens blive inddraget.

Den økonomiske situation i Star Alliance-selskabet Adria Airways har spidset til i de seneste dage efter rigtig lang tid med problemer på den finansielle front.

Det slovenske flyselskab måtte tirsdag og onsdag i denne uge indstille driften fra baserne i Ljubljana, Pristina og Tirana. Og nu melder selskabet, at det må opgive at gennemføre langt de fleste af sine flyvninger torsdag den 26. september og fredag den 27. september.

Det er fortsat uvist, hvorvidt Adria Airways vil operere i den kommende weekend, men selskabet har efterhånden travlt med at få rettet op på den økonomiske situation. Sloveniens luftfartsmyndigheder har givet flyselskabet en frist til onsdag den 2. oktober for at få udarbejdet en finansiel restruktureringsplan. Hvis ikke det lykkes, vil selskabet straks miste sin driftslicens.

Arbejder på redning
Adria Airways er således i akut pengenød, og flyselskabet måtte i slutningen af sidste uge vinke farvel til en række leasede Bombardier-fly på grund af manglende betalinger. Selskabet har dog ikke opgivet at få rettet op på de økonomiske problemer, lød det i en meddelelse onsdag aften.

”Adria Airways fører stadig aktive forhandlinger med potentielle nye ejere og større kreditorer og er fortsat dedikeret til at nå frem til en positiv løsning for alle,” skriver det slovenske flyselskab på sin hjemmeside.

”Selskabet beklager dybt, at det vil fortsætte med forstyrrelser i de næste to dage (torsdag og fredag, red.) og undskylder over for alle passagerer og partnere.”

Den eneste rute, der bliver betjent torsdag og fredag, er forbindelsen fra basen i Ljubljana til selskabets vigtige destination i Frankfurt. Begge dage planlægger Adria Airways at operere en aftenrotation mellem de to byer.

Aflyst CPH-rotation
Adria Airways flyver fem gange om ugen fra Ljubljana til Københavns Lufthavn på rutenummer JP 510. Onsdagens rotation klokken 17.00 med en Airbus A319 blev aflyst, og det samme er tilfældet med torsdagens afgang, hvor en Bombardier CRJ700 skulle være afgået klokken 07.00 fra den slovenske hovedstad.

Rutekortet hos Adria Airways tæller 18 destinationer, og selskabet havde – før sidste uges tilbagelevering af leasede fly – 18 fly i flåden. Adria Airways blev grundlagt i 1961 og er ejet af den luxembourgske kapitalfond 4K Invest.

 

Relaterede artikler:

Star Alliance-selskab sætter flyene på jorden

Star Alliance-selskab søger strategisk partner

Star Alliance-selskab fortryder valg af russiske fly