Air France-fly i Paris-Charles de Gaulle Airport. (Foto: hanohiki | Shutterstock)

Air France: Syv nye destinationer i sommeren 2024

I næste års sommertrafikprogram vil der være syv rutenyheder hos Air France. Blandt syv nye destinationer er to af disse i Skandinavien. mens der er tre interkontinentale nyheder.

Air France har netop offentliggjort nyhederne i selskabets kommende sommertrafikprogram, der løber fra 31. marts til 26. oktober 2024.

Det franske SkyTeam-selskab vil flyve til omkring 200 destinationer, og heriblandt er der tre helt nye destinationer, én destination, der vender tilbage samt tre destinationer, der videreføres fra det igangværende vintertrafikprogram ind i sommerens tidtabeller.

De tre helt nye ruter går fra Paris-Charles de Gaulle til henholdsvis Verona i Italien, Evenes i Norge samt Kalamata i Grækenland. Ruterne til Verona og Evenes er lavfrekvente højsæsonruter med en ugentlig afgang med Airbus A319 i højsæsonen, mens ruten til Verona opereres tre gange om ugen i hele sommertrafikprogrammet.

For første gang med i sommertrafikprogrammet
Air France har også valgt at videreføre tre ruter fra det igangværende vintertrafikprogram. Her er der også en norsk destination iblandt, da Tromsø-ruten fra Paris-CDG for første gang bliver tilgængelig om sommeren. Der flyves to gange om ugen med A319.

Raleigh-Durham i den amerikanske delstat North Carolina kommer også med i trafikprogrammet i den kommende sommer, og det samme er tilfældet med Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater.

Ruten til Raleigh-Durham blev åbnet i slutningen af oktober med tre ugentlige afgange opereret med Airbus A350-900, og i den kommende sommer flyver der op til syv gange om ugen. Abu Dhabi var også en ny destination, der blev introduceret for et par måneder siden, og den vil også fortsætte i sommeren 2024 med daglige afgange betjent med A350-900.

21 nordamerikanske destinationer
Endelig har Air France valgt at genoptage ruten til Minneapolis i den amerikanske delstat Minnesota. Ruten har i den forløbne sommer været opereret af joint venture-partneren Delta Air Lines, men fra den 13. maj 2024 vil Air France selv betjene ruten med Boeing 787-9 Dreamliner.

Dermed kommer Air France op på 21 nordamerikanske destinationer i sommeren 2024. Det franske flyselskab vil tilbyde ruter til Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, Montreal, Minneapolis, New York JFK, Newark, Ottawa, Quebec City, Raleigh-Durham, San Francisco, Toronto, Seattle, Vancouver og Washington D.C. 

Samtlige ruter flyves i joint venture-samarbejde med KLM, Delta Air Lines og Virgin Atlantic. Et samarbejde som SAS ventes at blive en del af i løbet af den nærmeste fremtid.

 

Relaterede artikler:

Air France på vej med ny rute og flere frekvenser

Air France klar med 191 destinationer

Air France vil flyve til 171 destinationer i vinter