Airberlin: Mest benplads til USA

Airberlin har succes med XL-sæderne i Economy Class på ruterne til USA. Det tyske flyselskab hævder at tilbyde mest benplads på klassen i sammenligning med de øvrige selskaber på de transatlantiske ruter.

I september måned sidste år introducerede Airberlin de såkaldte XL-sæder i den forreste del af Economy Class-kabinen på selskabets 14 Airbus A330-200 fly, der primært benyttes på ruterne til USA.

I alt 48 sæder ud af samlet 290 sæder på flyene er XL-sæder med en sædeafstand på 36 tommer, hvilket svarer til 91 centimeter. Det er 20 procent mere end de sædvanlige 30 tommer, der godt kan virke noget trangt på en transatlantisk flyvning.

“Mens andre flyselskaber tilbyder Premium Economy, har Airberlins beslutning om at tilbyde XL-sæder i Economy Class vist sig at være rigtig. XL-sæderne er meget populære hos passagererne, specielt på vores turistprægede langdistanceruter, og vi har allerede opnået en belægning på 80 procent,“ siger Julio Rodriguez, der er kommerciel direktør i Airberlin.

I løbet af foråret åbner Airberlin nye langdistanceruter til Boston, San Francisco samt Havana, og her har XL-sæderne vist sig at være populære.

Frem til og med den 12. februar tilbyder Airberlin XL-sæder til 69 euro, eller godt 515 danske kroner, per strækning i tillæg til den ordinære billetpris. Det er 10 euro lavere end sædvanligt og kræver samtidig, at rejsen er afsluttet den 30. april.

Unfair sammenligning
Airberlin hævder samtidig, at 36 tommers sædeafstand er det højeste på Economy Class på de transatlantiske ruter sammenlignet med konkurrenterne.

Her refererer Airberlin til den oversigt, som Skytrax løbende ajourfører over de forskellige flyselskabers kabinetilbud.

Det er dog en sandhed med modifikationer. På den traditionelle Economy Class har Airberlin en sædeafstand på 30 tommer, og det er faktisk branchens laveste niveau. Et selskab som SAS tilbyder 32 tommer sædeafstand på langdistanceruterne på SAS Go-klassen.

Det vil også være en mere fair sammenligning at at holde XL-sæderne op imod Premium Economy-produktet fra de konkurrerende flyselskaber. Her kan SAS tilbyde 38 tommer i et separat SAS Plus-område i kabinen. Et sammenligneligt produkt er Economy Comfort, der udbydes af KLM, hvor det hollandske flyselskab kan tilbyde 35 tommers sædeafstand på de forreste rækker i Economy-kabinen.