Air Canada står til at modtage 45 fly af typen Airbus A220-300. Foto: CNW Group/Air Canada

Airbus A220 bliver ’gamechanger’ for Air Canada

Air Canada vurderer, at den nye Airbus A220 bliver vigtig for selskabets fremtid. Flytypen har en mere rummelig kabine, og passagerer på økonomiklasse får ekstra plads.

Senere på året får Air Canada leveret sin første af i alt 45 nye Airbus A220-300, der er blevet en populær flytype blandt selskaberne.

Det er et af Airbus’ nyeste og mest moderne fly. Den europæiske producent har selv kaldt A220 for ”et vidunderligt og meget alsidigt fly”, og der er hidtil lagt ordrer på over 550 af flytypen, der kommer i versionerne -100 og -300. Tidligere var flyene kendt som Bombardier C-series, men de skiftede navn, da Airbus overtog aktiemajoriteten i programmet.

Hos Air Canada bliver flyene indrettet med to klasser i kabinen; Business Class og Economy Class. Flyene kommer til at spille en afgørende rolle i selskabets fremtid i forhold til blandt andet økonomi og passagerkomfort.

”Dette fly er en gamechanger for Air Canada, da der ganske enkelt ikke er nogen rivaler i denne kategori. A220 vil styrke vores position yderligere på tværs af grænser og transkontinentale markeder og være medvirkende til vores fortsatte vækst,” siger Mark Galardo, direktør for netværksplanlægning i Air Canada.

Economy Class-kabinen i Airbus A220-300 til Air Canada får plads til 125 passagerer med en 2-3-sædekonfiguration. Foto: CNW Group/Air Canada

”Vores kunder vil drage fordel af innovative designfunktioner i en rummelig og behagelig kabine. Når man flyver via vores baser i Canada til internationale destinationer, vil kunder, der rejser med en A220, drage fordel af en problemfri kabineoplevelse med samme serviceniveau og komfort som på et langdistancefly.”

Air Canada har annonceret de to første ruter, som Airbus A220-300 vil betjene. Der er tale om direkte og daglige ruter mellem Montreal og Seattle og mellem Toronto og San José i Californien. Begge forbindelser åbner den 4. maj 2020.

Bredeste Economy-sæder i flåden
A220-flyene bliver leveret med i alt 137 sæder fordelt på de to førnævnte klasser. I Business Class er der 12 sæder i en 2-2-konfiguration, mens der er 125 sæder i Economy Class i en 2-3-konfiguration. Passagererne på Economy Class får mere personlig plads, da flytypen får de bredeste Economy-sæder i hele selskabets flåde. Herudover bliver der ekstra store kabinehylder set i forhold til andre fly i samme størrelse.

Airbus A220-300 har desuden større vinduer og stemningsbelysning, der skal være med til at reducere træthed under flyvningen. Ekstra højde til loftet er herudover med til at gøre kabinen til en populær størrelse for flyselskaberne.

Det er også værd at bemærke, at passagererne på Economy Class får deres helt egen skærm til underholdning; en Panasonic eX1, hvor man kan se indhold på over 1.000 timers varighed og på 15 forskellige sprog. Højhastigheds-WiFi bliver ligeledes tilgængeligt på de nye fly.

Airbus A220-300 leveres med de moderne Pratt & Whitney PW1500G-turbofanmotorer, der vil reducere brændstofforbruget med 20 procent. Flyets rækkevidde er på 5.930 kilometer.

 

Relaterede artikler:

Airbus har sparket gang i salget af A220

Airbus A220 får øget rækkevidde

Airbus-kunder lovpriser kabine i A220