Alitalia afslører nyt look

Alitalia har netop afsløret nyt logo, visuel identitet og flybemaling. Det skete i sidste uge foran 1.500 af selskabets ansatte samt premierminister Matteo Renzi.

Siden Etihad Airways Group har købt sig ind i Alitalia, er der sat fart på en lang række produktforbedringer, bestilt nye fly samt åbnet nye ruter.

Nu er turen kommet til selskabets visuelle identitet, og den blev afsløret ved en stor præsentation i sidste uge i en hangar i Rom´s Fiumicino lufthavn. Flere end 1.500 Alitalia-ansatte var til stede, mens Italiens premierminister Matteo Renzivar inviteret som særlig gæst.

“Alitalias flybemaling bliver universelt forbundet med Italien og betragtes som ikonisk og stærkt genkendeligt. I den nye bemaling vil den klassiske italienske stil blive ført ind i fremtiden med en moderne og frisk følelse. Det handler om at genskabe Alitalia med Italien og markedsføre Italien over hele verden. Hele vort selskab er dedikeret til at arbejde sammen for at få det til at ske,“ sagde Alitalias bestyrelsesformand, Luca Cordero di Montezemelo, ved præsentationen.

Den grønne stribe er væk
Når man kaster er blik på den nye bemaling er det første man opdager, at den grønne stribe på skroget er forsvundet. Den grønne stribe har været på Alitalias fly i 46 år. På flyets halefinne er den italienske trikolore blev større, idet den fortsætter ned over skroget.

Flykroppen er holdt i elfenbensfarve og denne farve afsluttes med fem bånd omkring flykroppen, hvilket skal give en oplevelse af fart. Alitalia-logoet kan ses fra landjorden på bunden af flyets skrog, som det også er tilfældet med fly fra eksempelvis Airberlin og Emirates.

Alitalia-logoet har fået et mere moderne udtryk gennem en ny font, der ikke som hidtil er af Italic-typen.

“De mange tiltag, som er gennemført af Alitalias ledelse igennem de seneste fem måneder er der grund til at bifalde. Fremtiden tegner sig lys for Alitalia,“ sagde James Hogan, koncernchef for Etihad Airways og næstformand i Alitalias bestyrelse, ved præsentationen.

Første fly i den nye bemaling er et Airbus A330-200, der er blevet opkaldt efter den italienske 1700-tals kunstner Artemisia Gentileschi. Flyet gennemførte den første flyvning i nyt design fra Rom til Abu Dhabi den 5. juni.