Austrian Airlines B777. (Foto: Austrian Airlines Grpup / John M. Dibbs).

Austrian vil flyve til Los Angeles i 2017

Trods overkapacitet i det nordamerikanske marked planlægger Austrian Airlines en ny rute fra Wien til Los Angeles med start i 2017.

Den 14. marts i år vendte SAS tilbage til Los Angeles med en direkte rute fra Stockholm-Arlanda. Det skete efter næsten 24 års fravær, hvor ruten tidligere udgik fra København.

Nu har et andet mellemstort Star Alliance-selskabet også fået øje på Englenes By, som storbyen på den amerikanske vestkyst kaldes. Det er Austrian Airlines, der i 2017 vil åbne en ny rute fra Wien til Los Angeles med seks ugentlige afgange. Her bliver det ikke et spørgsmål om at vende tilbage til den amerikanske vestkyst, for hvis ruten bliver en realitet, vil det være en debut for Austrian, der aldrig tidligere har haft destinationen i ruteprogrammet. Det skriver Air Transport World.

I disse år er der en markant overkapacitet på det nordamerikanske marked, hvilket har afstedkommet et vist prispres, men også en betydelig udvidelse af markedet.

“Vi tror, at der er et potentiale for denne rute, da der ikke er nogen direkte konkurrence fra Wien til Los Angeles,” siger Austrians koncernchef Kay Kratky til ATW.

Skal skære i eksisterende ruter
Austrian har ikke nye langdistancefly på vej, der vil kunne betjene den nye rute. Derfor bliver det nødvendigt at skære i det eksisterende program til Nordamerika for at kunne gøre plads til Los Angeles-ruten.

I dag flyver Austrian til New York-JFK, Newark, Miami, Chicago og Boston, og der er blandt disse ruter, at der må skæres i kapaciteten. På langdistanceruterne benytter Austrian sig af seks Boeing 767-300ER samt fem Boeing 777-200ER, så det vil formentlig være kapacitet på 777´eren der skal frigives til den nye vestkystrute.

I dag er de hurtigst forbindelser fra Wien til Los Angeles enten via Amsterdam med KLM eller via Stockholm med SAS. Her er rejsetiden henholdsvis 13 timer og 50 minutter eller 14 timer og 25 minutter. Skal man i stedet rejse via Lufthansa-hubbet i Frankfurt, skal de østrigske rejsende kalkulere med 14 timer og 45 minutter.

 

Relaterede artikler:

Austrian vender tilbage til Hong Kong

Ny Austrian-destination i Iran

Austrian må opgive Dubai-rute

Austrian får to New York-ruter