DY971 nåede ikke længere end til Hundested, da flyet måtte vende om. (Grafik: Flightradar24.com)

Bombetrussel tvang fly til at vende om

To fly, der var på vej fra København til Sola-lufthavnen ved Stavanger, måtte torsdag aften vende om, som følge af en bombetrussel. Flyene var fra Norwegian og SAS, og sidstnævnte blev ledsaget af F16-jagere.

Torsdag aften blev en af de lidt mere udsædvanlige i Københavns Lufthavn, da der blev slået storalarm som følge af en bombetrussel mod et fly fra København til Stavanger.

Det bekræftede både Københavns Politi og Københavns Lufthavn på det sociale medie X.

På tidspunktet, hvor bombetruslen blev afgivet, befandt to fly sig i luften på vej til Sola Lufthavn ved Stavanger, så det blev tilsyneladende besluttet at lade begge fly returnere til CPH, da truslen ikke var konkret nok til at identificere det pågældende fly.

Det ene fly var en 189-sæders Boeing 737-800 fra Norwegian, og det var som rutenummer DY971 netop lettet fra Københavns Lufthavn med kurs mod Stavanger og befandt sig over Nordsjælland, da man vendte om. Det skete omkring kl. 17.42, og flyet var netop lettet fra CPH kl. 17.35, viser data fra Flightradar24.com. 

Det andet fly var en 90-sæders CRJ900 fra irske CityJet, der flyver på vegne af SAS fløj på rutenummer SK1874. Flyet blev bedt om at vende om omkring kl. 17.57, hvor det næsten var nået frem til landing i den norske lufthavn. 

F-16 jagerfly på vingerne
Situationens alvor var kendetegnet ved, at et større opbud af politi, ambulancer og redningskøretøjer holdt klar i lufthavnen, hvorefter de to pågældende fly efter landingen blev kørt afsides og tømt for passagerer.

Derudover var to af Forsvarets F16-fly på vingerne for at eskortere SAS-flyet det sidste stykke vej tilbage til Københavns Lufthavn efter returneringen fra Norge.

Efter landingen foretog kaptajnerne på de pågældende to fly en debriefing af passagererne, hvilket er standardprocedurer ved den slags hændelser.

“Alle passagerer er evakueret og i god behold,” skrev Københavns Lufthavn efterfølgende på X.

Vicepolitiinspektør Simon Hansen fra Københavns Politi bekræftede til DR, at begge fly landede på baggrund af den samme trussel.

“Vi går ikke ud fra, at vi finder bomber på de fly, der er landet. Men det betyder jo ikke, at vi ikke tager sådan noget her alvorligt, siger han,” og tilføjede, at der ikke er mistanke om, at andre fly skulle være en del af truslen.

 

Relaterede artikler:

Danske kampfly på vingerne ved bombetrussel

Kaotisk evakuering af fly efter bombetrussel

Bombetrussel mod Ryanair-fly til Billund