Avro RJ-85 fly fra LAMIA.

Brasiliansk fodboldklub i flystyrt i Colombia

Et chartret Avro 85-fly med 77 ombordværende fra en brasiliansk fodboldklub, er styrtet ned i Colombia. Flyet var tidligere beskæftiget hos irske CityJet.

Et fly fra det sydamerikanske flyselskab LAMIA Bolivia styrtede i morges ned kort før indflyvningen til Medellin-lufthavnen i Colombia. Om bord på flyet med rutenummer KMI2933 var 68 passagerer og ni besætningsmedlemmer. Flyet, der var chartret af den brasilianske fodboldklub Chapecoense SC, var afgået fra Santa Cruz i Bolivia og var under indflyvning til Medellin omkring 30 kilometer sydøst for José María Córdovas internationale lufthavn.

Ifølge flere internationale medier havde flyet sendt nødmelding til flyveledelsen i lufthavnens kontroltårn med en rapportering om elektriske problemer. Sidenhen forsvandt flyet fra radaren kl. 22.00 lokal tid, hvilket svarer til kl. 04.00 dansk tid.

Ifølge lokale rapporter er der overlevende fra flystyrtet, der fandt sted mellem La Ceija og Medllin. Tåge i området gør redningsarbejdet vanskeligt.

Ifølge flere internationale nyhedsmedier har Jose Acevedo, der er leder af politiet i Bedellin, tirsdag kl. 11.00 dansk tid bekræftet til den colombianske Blu Radion, at 71 personer er omkommet.

Tidligere CityJet-fly
Flyet med registreringen CP-2933 er af typen Avro RJ-85, og det har indtil 2010 været beskæftiget for irske CityJet, hvor det fløj for Air France. Flyet blev taget ud af drift den 2. oktober 2010 og blev tre år senere overtaget af LAMIA Bolivia. CityJet, det flyver for SAS med nye Bombardier CRJ900-fly, har stadig 16 fly af denne type i sin flåde.

Det vides endnu ikke, hvad der kan have forårsaget flystyret.

Den brasilianske fodboldklub skulle den 1. december havde spillet mod Club Atlético Nacional S.A fra Medellin i finalen i Copa Sudamericana.

De eneste seks overlevende er ifølge de civile luftfartsmyndigheder i Colombia tre fodboldspillere, en journalist, en boliviansk stewardesse samt en boliviansk flytekniker.