En Boeing 787-8 Dreamliner fra det colombianske flyselskab Avianca. Foto: Oliver Holzbauer, CC 2.0

United låner penge til økonomisk trængt flyselskab

Det colombianske flyselskab Avianca er i økonomiske problemer, og selskabet får nu hjælp af United Airlines, der sammen med Kingsland Holdings yder et lån på op til en kvart milliard dollar.

Der er økonomisk trængte tider hos Star Alliance-selskabet Avianca, der er det største flyselskab i det sydamerikanske land Colombia.

Flyselskabet får nu en hjælpende hånd fra den Bahamas-baserede, delvise ejer Kingslands Holdings og United Airlines, der har aftalt at yde op til 250 millioner dollar (1,7 milliarder kroner, red.) i finansiering til Avianca hen over en fireårig periode og til en rente på tre procent.

Transaktionen er underlagt, at Avianca indgår aftaler med sin bredere kreditorbase og i overensstemmelse med selskabets økonomiske strategiplan ”Avianca 2021”. Lånet konverteres til aktier efter Aviancas ønske og til en ækvivalent pris per aktie på 4,6177 dollar. Finansieringen fra United Airlines og Kingsland Holdings vil blive sikret ved pantsætning af aktier i Aviancas større datterselskaber. Avianca, der fylder 100 år den 5. december i år, råder over 11 datterselskaber i en række mellem- og sydamerikanske lande.

Vigtigt trin i Avianca 2021-plan
De endelige transaktionsdokumenter er ved at blive udarbejdet, og det forventes udført i midten af oktober. Finansieringen afhænger også af den betingelse, at Aviancas plan for gæld-omprofilering bliver afsluttet med succes og i overensstemmelse med Avianca 2021-planen.

”United lykønsker Avianca Holdings med dette vigtige trin i dets Avianca 2021-plan. Vi ser frem til Aviancas succesrige opnåelse af aftaler med dets andre interessenter og til at samarbejde med Avianca for at udfylde den endelige dokumentation for vores lån,” siger John Gebo, alliancedirektør i United Airlines. Han suppleres af Kingsland Holdings.

”Vi er meget glade for at have opnået enighed med Avianca Holdings om betingelserne for denne finansiering. Vi ser frem til den vellykkede afslutning af selskabets initiativ til gæld-omprofilering og til at samarbejde med ledelsen for at hjælpe til at opnå succes med Avianca 2021-planen,” siger Roberto Kriete, bestyrelsesformand i Kingsland Holdings.

Avianca Brasil gik ned
Finansieringen fra United Airlines og Kingsland Holdings vil hjælpe Avianca frem til mere økonomisk stabilitet og til opnåelse af den omtalte Avianca 2021-plan, lyder det fra selskabet.

Avianca råder over 117 fly i forskellige størrelser – herunder 13 Boeing 787-8 Dreamliner – og opererer til 114 destinationer.

Det er ikke første gang, et Avianca-selskab er i økonomiske vanskeligheder. Sidste år landede Avianca Brasil i problemer, og selskabet søgte om konkursbeskyttelse i december. United Airlines kom også her til undsætning med et stort millionlån til Avianca Brasils ejer, Synergy Group, men det hjalp altså lige lidt.

 

Relaterede artikler:

Avianca Brasil kæmper for livet

Brasiliansk flyselskab ude af Star Alliance

Europæisk flyselskab vil flyve indenrigs i Brasilien