En af modellerne fra det franske modehus Balmain på vingen af en Boeing 777-300ER fra Air France. Foto: Air France

Catwalk på vingerne af Boeing 777-fly

Air France gennemførte i samarbejde med det franske luksusbrand Balmain et modeshow i mandags, hvor modellerne blandt andet slentrede hen ad vingerne på en Boeing 777.

En ganske spektakulær begivenhed fandt sted mandag 8. marts 2021 hos Air France i Paris Charles de Gaulle-lufthavnen.

I forbindelse med Paris Fashion Week havde det franske luksusmodehus Balmain lavet en aftale med Air France om at vise de kommende efterårs- og vinterkollektioner for 2021/2022 frem på et yderst utraditionelt sted.

Således blev der afholdt en catwalk i Air France-hangarer i den franske storlufthavn. Og dermed blev luftfartsverdenen og modeverdenen fint forenet, og herlighederne blev efterfølgende sendt virtuelt ud til et globalt publikum.

Videooptagelsen af modeshowet var en enestående mulighed for at vise de nyeste kreationer fra en af de fineste franske haute couture-designere, og det var i den grad en alternativ lokation.

Inspirerer stærkt til at rejse
En lang række modeller af begge køn fik mulighed for at gå catwalk på vingen af en Boeing 777-300ER og på asfalten omkring en Airbus A350. Herudover viste modellerne også de kommende tøjkollektioner frem i Air Frances store vedligeholdelseshangar. Alt sammen under strenge sikkerhedsregler.

’Scenerne efterfølger hinanden i en skabelse, der nu mere end nogensinde inspirerer til et stærkt ønske om at rejse,’ skriver Air France i sin pressemeddelelse om catwalken.

Modeshowet anses for at være en anerkendelse af modehusets arv og et moderne udtryk fra Balmain om måden at rejse med fly. Air France har fra sin begyndelse værdsat de prestigefyldte franske modehuse, og modeshowet på og omkring store langdistancefly var en original måde at invitere Balmain indenfor, lyder det.

Det var den franske modedesigner Pierre Balmain, som grundlagde modehuset efter 2. verdenskrig. Han døde som 68-årig i 1982, men hans brand lever åbenlyst fint videre. Nu har det bogstaveligt talt også haft sin debut på en stor flyvinge.

Den opsigtsvækkende Air France-catwalk fra Balmain kan ses via YouTube-videoen herunder:

Relaterede artikler:

Air France begynder at teste digitalt COVID-19-pas

Air France-KLM vil skære yderligere 6.000 stillinger

EasyJet fejrede sig selv med popmusik og modeshow