Airbus A321-200neo fra Noviar. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Charterflyvninger fra Danmark til Norge

Apollo-flyselskabet Novair starter charterflyvninger fra København og Aalborg til henholdsvis Oslo og Bergen. Der flyves med 221-sæders Airbus A320neo.

“Vi flyver sydpå.” Sådan har standardsvaret fra danskerne lydt i mange år, når man spurgte ind til sommerferieplanerne. 

Men i 2020 bliver det helt anderledes som følge af de skærpede rejsevejledninger i forbindelse med COVID-19-pandemien. I år går rejsen nordpå til Island og Norge for de danskere, der ikke vælger at holde ferie i Danmark eller tage bilen til Tyskland.

Den trende har charterarrangøren Apollo fået øje på, og i perioden fra den 4. juli til den 15. august flyves der fra København og Aalborg til både Oslo og Bergen. Dermed kan danskere flyve på charterferie til Norge, mens nordmændene kan sættes sig ombord i et fly med Danmark som destination.

”Vi modtager dagligt henvendelser fra vores trofaste kunder, som spørger til, hvornår de mon kan rejse udenlands igen. De synes, de initiativer, vi allerede har lanceret, er gode, men de vil også gerne på en rigtig pakkerejse igen snart! Så nu glæder vi os til at sende danskerne på pakkerejser til Norge denne sommer, og ikke mindst til at sige velkommen til nordmændene i Danmark,” fortæller Leif Vase Larsen, der er administrerende direktør hos Apollo i Norden.

221 sæder per afgang
I Aalborg Lufthavn er der glæde over, at det bliver muligt at gennemføre charterserien til de to norske destinationer, hvor det også er muligt kun at købe en plads på flyene. Fra Aalborg til Oslo ligger billetpriserne mellem 1.600 og 2.500 kroner, og hertil kommer tillæg for indchecket bagage.

Der flyves hver lørdag med Novairs egne Airbus A321neo, der har plads til 221 passagerer, og hvis alle afgange bliver udsolgt vil det for Aalborg Lufthavns vedkommende betyde lidt flere end 6.000 passagerer i denne periode.

Udover Apollos charterflyvning til Bergen og Oslo bliver der også to charterflyvninger med Great Dane Airlines til Longyearbyen på Svalbard arrangeret af Ruby Rejser.

“Jeg kan ikke huske, at der tidligere har været charterflyvninger fra lufthavnen. Historisk har det kun været ruteflyvninger,” siger administrerende direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn til CHECK-IN.dk.

SAS på vej tilbage på Oslo-rute
Før COVID-19-pandemien fløj SAS ni gange om ugen mellem Aalborg og Oslo, og fra den 29. juni vil selskabet atter være tilbage på ruten med en daglig afgang.

 

Relaterede artikler:

Klar til fire operatører på Aalborg-rute

DAT åbner CPH-rute fra Aalborg

SAS øger med 60 procent mellem Aalborg og Oslo