Cimber var truet på livet

Uden ny kapital var Cimber Sterling historie. Det sagde bestyrelsesformand Vilhelm Hahn-Pedersen på dagens ekstraordinære generalforsamling. Selskabet har ikke kunnet betale kreditorerne til tiden. CCO Stefan Vilner har opsagt sin stilling.

Cimber Sterling var truet på livet. Uden en aftale er Cimber Sterling historie. Det har bestyrelsesformand Vilhelm Hahn-Pedersen netop sagt på dagens ekstraordinære generalforsamling.

“Alternativet til godkendelse af Mansvells tegning af nye aktier vil efter al sandsynlighed være, at aktionærernes værdier er tabt, og at Cimber Sterlings dage er talte med tabet af flere hundrede arbejdspladser som konsekvens. Det ville sandt at sige være et meget trist scenarie,“ lød det for få minutter siden på dagens ekstraordinære generalforsamling i det børsnoterede Cimber Sterling Group A/S.

I sin beretning erkendte bestyrelsesformanden, at Cimber Sterling de sidste måneder har befundet sig i en uholdbar finansiel situation, hvor man reelt ikke kunne betale sin kreditorer til tiden.

“Derfor er den foreslåede kapitaltilførsel fra Mansvell ikke bare nødvendig for Cimber Sterlings overlevelse på kort sigt men også afgørende for, at vi kan få forbedret betalingsvilkårene hos vores leverandører på lidt længere sigt.
Vi er altså overbeviste om, at selskabet med en styrket kapitalisering og Mansvell i ryggen kan få normaliseret sine samhandelsbetingelser hos både leverandører, långivere og andre samarbejdspartnere. Og dette er helt afgørende for, at Cimber Sterling kan genvinde sin konkurrencedygtighed over de næste måneder og år,“ sagde bestyrelsesformand Vilhelm Hahn-Pedersen på den ekstraordinære generalforsamling.

Og der var reelt ikke noget alternativ til den ukrainske milliardær:

“Det er derfor vores klare opfattelse, at aftalen med Mansvell tjener såvel selskabets aktionærer, vores mange medarbejdere og kreditorer bedst. Cimber Sterling vil have overordentlig svært ved at fortsætte som selvstændigt luftfartsselskab uden en strategisk partner, og som situationen har udviklet sig er det svært at få øje på et holdbart alternativ til at indgå en aftale med Mansvell,“ sagde Vilhelm Hahn-Pedersen.

CIMBER SAD I LIKVIDITETSKLEMME

Det fremgik også af formandens beretning, at en del af det forventede provenue på godt 165 millioner kroner fra aftalen vil gå til at betale overforfaldne kreditorer.

“Cimber Sterling har for andet år i træk lidt et tab i niveauet 200 mio. kr, hvilket har medført at egenkapitalen er tabt, og selskabet har overordentlig svært ved at betale sine kreditorer og långivere til tiden. Disse har alle været yderst tålmodige med os og har forlænget betalingsfrister igen og igen i troen på, at vi kunne nå til enighed med en investor og dermed opnå den kapitalisering, som selskabet har behov for,“ sagde ebstyrelsesformanden.

“En del af provenuet fra Mansvell skal derfor anvendes til betaling af overforfaldne kreditorer. Aftalen med Mansvell tjener således ikke bare aktionærernes interesser i den aktuelle situation, men betyder også at vi kan betale vores overforfaldne kreditorer.“

Ændring i direktion og ledelse
I forlængelse af dagens ekstraordinære generalforsamling har Cimber Sterling meddelt, at Chief Commercial Officer Stefan Vilner fredag har opsagt sin stilling.

“Ansvaret for de kommercielle aktiviteter placeres i direkte reference til CEO Jacob Krogsgaard, idet stillingen grundet den igangværende restrukturering af selskabet ikke umiddelbart genbesættes,“ lyder det i en selskabsmeddelelse.

Stefan Vilners sidste arbejdsdag i Cimber Sterling vil være den 15. august 2011

(OPDATERES …)