Fly parkeret ved gate C i Københavns Lufthavn. (Foto: Joachim Brandt-Møller | CPH)

CPH er kun syv procent fra 2019-niveau

Genopretningen i Københavns Lufthavn fortsatte i oktober, hvor flere end 2,5 millioner passagerer rejste gennem lufthavnen. Det var blot 6,7 procent under niveauet i samme måned i 2019.

Københavns Lufthavn har for alvor fået fart under genopretningen efter coronapandemien. I oktober registrerede den danske hovedstadslufthavn 2.543.923 passagerer gennem terminalerne, og det var blot 6,7 procent færre end de lidt mere end 2,7 millioner passagerer, der benyttede CPH i oktober 2019.

Antallet af passagerer til de europæiske destinationer er helt oppe på indeks 95, mens de interkontinentale passagerer efterhånden svarer til indeks 85 i forhold til samme måned i 2019. Til gengæld hænger indenrigsflytrafikken i bremsen med indeks 80 i forhold til oktober 2019.

Selvom der stadig er det sidste stykke vej op til 2019-tallene, kan Københavns Lufthavn glæde sig over, at oktober viste en fremgang på 12 procent i forhold til samme måned sidste år. 

Fredag den 13. oktober rejste 100.725 passagerer til, fra eller via Københavns Lufthavn, og det blev således årets hidtil næstravleste dag kun overgået af fredag den 14. juli.

”Vi har haft en travl oktober, og de travleste dage med omkring 100.000 passagerer er på niveau med det vi oplever om sommeren. Særligt dagene omkring skolernes efterårsferie rejste mange mod sol og varme i Sydeuropa eller brugte ferien i en af Europas mange storbyer,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

228 ruter i vintertrafikprogrammet
Ikke uventet var destinationer som Málaga, Barcelona og især London blandt de mest populære i oktober, hvilket følger tidligere års historiske trends.

Derudover var det de klassiske internationale destinationer som Oslo, Stockholm, Amsterdam, Paris, Helsinki, Istanbul og Frankfurt, som fyldte i sidste måneds passagerstatistikker.

I det igangværende vintertrafikprogram, der trådte i kraft søndag den 29. oktober, har CPH budt velkommen til 13 helt nye ruter til Afrika, Asien og Mellemøsten. Samlet er der 228 ruter fra Københavns Lufthavn i det fem måneder  lange vintertrafikprogram, og det er otte flere end sidste år samtg én mere end i 2019. På nogle af ruterne er der dog færre frekvenser end før coronapandemien.

“Vi er meget tilfredse med vintertrafikprogrammet og de mange ruter ud af København. Det er fantastisk, at vi nu har flere ruter end på samme tid i 2019. En lang række flyselskaber satser på København, så det er meget positivt. SAS har for eksempel netop genåbnet sin rute til Bangkok efter knap 10 års pause, så nu er der endnu bedre muligheder for at komme direkte til Thailands sol og varme i vinterhalvåret,” lyder det fra CPH-direktøren.

 

Relaterede artikler:

Første efterårsmåned i CPH: 2,5 mio. passagerer

Sommeren i CPH: Flere passagerer end forventet

CPH ramte milepæl i travl juli