Boeing 777 parkeret ved finger C i Københavns Lufthavn. (Foto: CPH | PR)

CPH ramte milepæl i travl juli

I juli var der flere end 2,8 millioner rejsende i Københavns Lufthavn, hvormed passagererne for alvor er vendt tilbage. To dage var der over 100.000 passagerer gennem terminalerne.

Det er ikke mere end otte år siden, at Københavns Lufthavn begejstret kunne meddele, at juli 2015 var blevet den hidtidige største måned i lufthavnens historie med flere end 2,7 millioner passagerer.

Sidenhen har der været vækst i den danske hovedstadslufthavn, og selvom en COVID-19-pandemi kom på tværs, kan der nu rapporteres over 2,8 millioner rejsende i dette års juli. Dermed har Københavns Lufthavn for alvor rejst sig efter nogle år med eftervirkninger fra pandemien.

Samlet var der 2.833.969 passagerer gennem lufthavnen i juli, og det svarer til 91,1 procent af niveauet fra samme måned i 2019, der var sidste år før pandemien. Ovenikøbet var der to dage i sidste måned, hvor der blev registreret flere end 100.000 passagerer, henholdsvis fredag den 14. juli med 101.225 og søndag den 16. juli med 100.013. 

“Vi har nået en milepæl i genopretningen af flytrafikken, hvor der i juli var dage med flere end 100.000 rejsende. Rejselysten er stærk og mulighederne er mange for at flyve fra Københavns Lufthavn på en af sommerens 177 direkte ruter til 52 lande,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Udefrakommende trafikforstyrrelser
Selvom foråret var præget af kapacitetsproblemer hos lufttrafiktjenesten Naviair, har aftalen med flyvelederne betydet, at der i juli som helhed var tilstrækkelig kapacitet til at afvikle trafikken. Der har dog alligevel været en del trafikforstyrrelser, hvilket primært var forårsaget af ankommende fly, der var forsinket som følge af udfordringer med flyveledere i Tyskland og Frankrig.

Herudover har vejret også været skyld i en del forsinkelser, idet eksempelvis Centraleuropa ad flere omgange har haft voldsomt vejr, der har forstyrret flytrafikken.

Lufthavnen havde selv sat alle sejl til for at kunne klare det store rykind af passagerer i årets travleste måned. Alene i år har CPH øget staben med 200 ansatte, og hovedparten er dem er primært beskæftiget i sikkerhedskontrollen.

“Der er ekstra pres på om sommeren, når vi har så mange store rejsedage. Her skal alle være klar for at lykkes med at levere god service til passagerne og en fin start på rejsen. Denne sommer har alle været klar – selvom der her i højsæsonen naturligvis er korte perioder med ekstra pres og dermed længere ventetid,” forklarer Peter Krogsgaard.

Flere charterrejsende end i 2019
Trafiktallene fra juli viser i øvrigt, at der i juli var seks procent flere charterrejsende end sidst år og faktisk også flere end i juli 2019, idet 210.573 passagerer var ombord på charterfly til og fra CPH. Derimod var ruteflyene på indeks 90 i forhold til 2019.

Fordelt på trafiksegmenter udgjorde passagerer til europæiske destinationer 94 procent af 2019-niveauet, mens indenrigsrejsende lå på 91 procent og interkontinentale passagerer på blot 75 procent. Sidstnævnte skyldes, at trafikudbuddet til Kina og Japan ikke har samme omfang som før COVID-19 og krigen i Ukraine.

Største destination var ikke uventet London, efterfulgt af Oslo, Amsterdam, Paris og Stockholm. 

 

Relaterede artikler:

CPH: Juni var den travleste måned i tre år

2,4 millioner passagerer i Københavns Lufthavn

Denne dag bliver årets travleste i CPH