Passagerer i Københavns Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Første efterårsmåned i CPH: 2,5 mio. passagerer

Genopretningen fortsætter i Københavns Lufthavn, hvor 2,5 millioner rejsende benyttede lufthavnen i september. År til dato har 20,3 millioner passagerer rejst gennem CPH, og det er næsten fire millioner flere end året før.

For første gang siden coronapandemien nåede Københavns Lufthavn i september op på indeks 90 i forhold til samme måned sidste år. Dermed er ni ud af 10 passagerer vendt tilbage i den danske hovedstadslufthavn. Det fremgår af trafiktallene fra september måned.

I alt 2.533,764 passagerer rejste til, fra eller via Københavns Lufthavn, og det var blot 270.000 færre end i september 2019, men omkring 350.000 flere end i samme måned sidste år, hvilket svarer til en stigning på 11 procent.

Chartertrafikken præsterede i september med indeks 100 i forhold til 2019 da 138.585 rejste med charterfly fra og til CPH, mens rutetrafikken med næsten 2,4 millioner passagerer landede på indeks 90.

Den interkontinentale trafik har for alvor taget fart med 253.867 rejsende i september, hvilket svarer til indeks 85 i forhold til 2019 og samtidig en stigning på omkring 18 procent i forhold til september sidste år.

Mange passagerer på Nordamerika-ruter
Der er ikke alene de europæiske destinationer, der trækker, idet Københavns Lufthavn har registreret stor efterspørgsel efter de nordamerikanske ruter. I september var der alene 124.000 passagerer på ruterne til og fra USA og Canada.

“Der er stor appetit på at forlænge sommeren og komme ud at rejse – ikke blot til Sydeuropa og de europæiske storbyer, men også over Atlanten til USA,” bekræfter Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

I forbindelse med at American Airlines næste år åbner en daglig rute til Philadelphia, forventer CPH op imod 1,3 millioner rejsende på ruterne til Nordamerika, hvor New York er den absolutte favoritdestination.

Alene i dette års september var der 40.000 passagerer på ruterne mellem København og de to New York-lufthavne, og det repræsenterer rent faktisk en fremgang på 15 procent i forhold til sidste år.

Ingen overtro
Nu venter efterårsferien forude, og her er der udsigt til 850.000 rejsende gennem terminalerne i Kastrup. Fredag den 13. oktober kan blive efterårets mest travle rejsedag med omkring 100.000 rejsende.

”Nu er vi ikke overtroiske i Københavns Lufthavn, men det er der nogle rejsende, der er. Derfor har vi for eksempel ikke en gate 13 i lufthavnen. Mange flyselskaber har også valgt at fjerne række 13 i flyet, for at gøre de overtroiske mere trygge på rejsen. Her i lufthavnen skal vi nok sørge for, at alle får en god og tryg start på rejsen,” lyder det fra Peter Krogsgaard.

 

Relaterede artikler:

Sommeren i CPH: Flere passagerer end forventet

Verdens største flyselskab annoncerer rute til CPH

CPH ramte milepæl i travl juli