Adm. direktør Jesper Kristian Jacobsen fra Per Aarsleff (t.v.) og adm. direktør Thomas Woldbye, Københavns Lufthavne A/S. (Foto: CPH | PR)

CPH indgår milliardkontrakt om udbygning

Københavns Lufthavn har onsdag underskrevet en aftale med Per Aarsleff A/S om udbygningen af lufthavnen over de næste syv år. Kontrakten har en værdi på 2,1 milliarder kroner.

For et år siden var Københavns Lufthavn i gang med at hive i alle tilgængelige håndtag for at stoppe et alvorligt likviditetsdræn som følge af coronapandemien, der reducerede trafik og indtægter i den danske hovedstadslufthavn til et minimum.

Nu er situationen tilsyneladende bedret så meget, at lufthavnen atter kan igangsætte investeringer. I en pressemeddelelse oplyser CPH således, at der i dag er underskrevet en kontrakt med Per Aarsleff A/S om totalenterprisen på den planlagte udvidelse af terminalerne, så der kan blive bedre plads til flyselskaber, kunder og passagerer.

Forberedelsesarbejdet har varet i tre år, og nu er man klar til at tage næste skridt, så der blandt andet kan blive mere plads til bagageudlevering og paskontrol. Kontrakten med Per Aarsleff har en værdi af 2,1 milliarder kroner og løber over de næste syv år.

“Selvom COVID-19 pandemien har sendt luftfarten ud i den værste krise i mands minde, er vores opgave uforandret: Vi skal skaffe Danmark de bedst mulige forbindelser til hele verden. Pandemien har skærpet den hårde konkurrence mellem Europas lufthavne om at tiltrække ruter og genopbygge. Hvis vi skal fastholde positionen som Nordeuropas førende hub, skal vi trods den nuværende krise udvikle lufthavnen, så vi kan forblive attraktive for flyselskaber og passagerer,” siger administrerende direktør Thomas Woldbye.

Færdigt i 2028
Coronapandemien har allerede betydet, at projektet er blevet udsat og derefter forlænget, og derfor forventes arbejdet først tilendebragt i 2028, mens der de kommende år vil være relativt begrænset byggeaktivitet.

“Vi har allerede været i gang med at lave det forberedende arbejde i tre år, og oprindeligt var det planen, at første etape skulle stå færdig i 2023/24. Men på grund af COVID-19 krisen er planerne og budgettet tilpasset de nye tider, så projektet først står klar i 2028,” fortæller Lone Edelbo, udviklings- og projektdirektør i CPH.

Der vil blive opført et nyt område i lufthavnen på omkring 65.000 kvadratmeter, mens yderligere 15.000 kvadratmeter skal ombygges og tilpasses fra eksisterende faciliteter. Det nyt terminalområde vil blive etableret efter sikkerhedskontrollen mellem Finger B og Finger C.

Udover mere plads til passagerer og fly, skal en del af det nye areal også anvendes til kontorer samt logistisk- og medarbejderfaciliteter.

 

Relaterede artikler:

“Naturligt at CPH genovervejer investeringsplaner”

CPH’s største byggeri i nyere tid godt på vej

CPH’s udvidelsesplaner møder modstand