Flydubai og Emirates. (Foto: Emirates Airline)

Dubai-flyselskaber smelter sammen

Emirates og flydubai, der har samme ultimative ejer, slår pjalterne sammen, men vil fortsat have to forskellige ledelser.

Investment Corporation of Dubai (ICD) er den ultimative ejer af Dubai-flyselskaberne Emirates og flydubai. Hidtil har de to flyselskaber drevet forretning uafhængigt af hinanden, men det kommer til at ændre sig i fremtiden.

De to flyselskaber har annonceret et vidtrækkende samarbejde, der skal styrke væksten hos begge selskaber. I løbet af oktober måned vil der blive igangsat et omfattende codeshare-samarbejde mellem de to selskaber, men det stopper ikke her. Fremover vil selskaberne koordinere fartplaner for at føde flere passagerer ind i hinandens netværk.

På sigt er det planen, at Emirates og flydubai skal samarbejde om nye kommercielle initiativer, ruteplanlægning, lufthavnsoperationer samt kunde- og loyalitetsprogrammer.

“Dette er en spændende og betydningsfuld udvikling for Emirates, flydubai og luftfarten i Dubai. Begge flyselskaber er vokset selvstændigt og succesfuldt gennem årene, og dette nye partnerskab vil synliggøre den enorme værdi, som de komplementære modeller fra begge virksomheder kan bringe til forbrugerne, hvert flyselskab og i sidste ende til Dubai,” siger bestyrelsesformand i Emirates og flydubai, Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Styrke samarbejde i Dubai-hub
Det er to vidt forskellige flyselskaber, der nu skal til at samarbejde intenst. Flydubai er et regionalt lavprisflyselskab, der i dag beskæftiger 58 Boeing 737-800 fly på ruter til 95 destinationer i 44 lande, mens Emirates har en flåde på 259 langdistancefly, der betjener 157 destinationer over hele verden. Tilsammen har de to selskaber 317 fly og 216 unikke destinationer.

Flydubai benytter sig af både Al Maktoum International Airport og Dubai International airport, og sidstnævnte der er vedens største for internationale passagerer, skal være omdrejningspunktet for det styrkede samarbejde mellem de to Dubai-flyselskaber.

I den kommende tid vil repræsentanter for de to flyselskaber sætte sig ned og gennemgå fartplaner og derigennem identificere mulighederne for at skabe nye flyforbindelser ved kombination af de to selskabers rutenet via hubbet i Dubai International Airport. Allerede nu er det planen, at de to flyselskabers kombinerede rutenetværk skal bidrage til samlet 240 destinationer og en samlet flåde på 380 fly i 2022.

Selvom de to flyselskaber med det omfattende samarbejde reelt er smeltet sammen, så understreges det i en pressemeddelelse, at de to flyselskaber fortsat skal drives hver for sig og med egen ledelse i hvert selskab.

 

Relaterede artikler:

Emirates: Øget samarbejde med flydubai

Emirates opgraderer sky-bar og rutenet

Emirates overvejer at anskaffe mindre fly

Dubai-lufthavn åbner ny terminal