Cabin crew hos Emirates. (Foto: Emirates | PR)

Emirates-ansatte får 20 ugers løn i overskudsdeling

Emirates-koncernen har endnu engang leveret et rekordresultat, der denne gang er på 35,2 milliarder kroner. Derfor får koncernens flere end 100.000 ansatte 20 ugers ekstra betaling sammen med maj-lønnen.

For tredje år i træk er Emirates-koncernen kommet ud med et rekordresultat. Den Dubai-baserede luftfartskoncern, der består af Emirates Airline og Dnata (Dubai National Air Travel Agency), øgede i 2023/24 omsætningen med 15 procent til 137,3 milliarder dirhams, hvilket svarer til 258,3 milliarder kroner.

Heraf landede 18,7 milliarder dirhams (35,2 milliarder kroner) på bundlinjen, hvilket således er ny rekord i koncernens snart 40-årige historie for det regnskab, der blev afsluttet den 31. marts i år. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Dermed er der plads til, at emiratets stenrige ejere kan høste en dividende på 4,0 milliarder dirhams svarende til 7,5 milliarder kroner, men der bliver også et konkret udbytte til de 112.406 ansatte i hele koncernen. De får i maj-lønnen udbetalt en bonus på 20 ugers løn i overskudsdeling.

Det skriver det lokale medie Khaleej Times på baggrund af en mail, der er afsendt af Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, der er topchef for Emirates Group og bestyrelsesformand i Emirates Airline. Han roser i den omtalte mail kollektivets indsats og understreger samtidig, at hver eneste dirham (lokal valuta, red.) i overskudsdelingen er velfortjent.

De ansatte i Emirates-koncernen fordeler sig på mere end 170 nationaliteter på tværs af 84 lande.

Lederskab og progressiv politik
Ser man på opsplitningen af overskuddet i Emirates Airlines og Dnata, er det tydeligt, at det er flyselskabet, der tjener pengene hjem. Hele 92 procent af overskuddet svarende til 17,2 milliarder dirhams (32,2 milliarder kroner) stammer fra Emirates Airline, mens Dnata, der blandt andet leverer rejse- og luftfartsrelaterede services, stod for resten.

Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum sætter ord på resultaterne i en pressemeddelelse.

“Emirates-koncernen har endnu en gang hævet barren for at levere en ny rekordpræstation. I løbet af året oplevede vi stor efterspørgsel efter lufttransport og rejserelaterede tjenester rundt om i verden, og fordi vi var i stand til at bevæge os hurtigt for at levere, hvad kunderne ønsker, opnåede vi enorme resultater. Vi høster fordelene af mange års uafbrudte investeringer i vores produkter og tjenester, i at opbygge stærke partnerskaber og i vores talentfulde medarbejderes evner.”

Topchefen benyttede samtidig lejligheden til at rose Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, der er nuværende vicepræsident, premierminister og hersker i Dubai. Dennes lederskab og den førte progressive politik skulle tilsyneladende være årsagen til, at Emirates-koncernen nu for alvor blomstrer.

 

Relaterede artikler:

Emirates præsenterer rekordoverskud

Rekordoverskud hos Emirates

Sådan er det at være cabin crew hos Emirates