En Boeing 777-300ER fra Emirates. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Rekordoverskud hos Emirates

Selvom Emirates i det forgangne halvår havde færre passagerer end før pandemien, er genopretningen i gang i en sådan grad, at koncernen fik et rekordstort overskud i perioden.

Efter flere udfordrende år hvor den igangværende pandemi har kastet lange skygger over luftfartsbranchen, kom der for alvor atter gang i hjulene i løbet af foråret og sommeren i år, da COVID-19-udviklingen gjorde det mulig for mange mennesker at rejse på ferie igen.

Emirates’ netop offentliggjorte halvårsregnskab vidner om, at selskabet har forstået at udnytte opsvinget til sin fordel. Koncernen har i de forgangne seks måneder opnået et rekordoverskud, der beløber sig til 1,2 milliarder dollars (8,7 milliarder kroner).

Det rekordhøje overskud er skabt ud af en samlet omsætning i koncernen på 15,3 milliarder dollars, hvilket svarer til 110,7 milliarder kroner. Dette tilskrives til såvel stor efterspørgsel som effekten af, at en del rejserestriktioner ikke længere er gældende.

Har indgået aftaler med 12 flyselskaber
Imellem den 1. april og den 30. september i år havde Emirates 20 millioner passagerer ombord på selskabets fly, hvilket er et fald på 32,5 procent i forhold til samme periode i 2019, hvor passagertallet var 29,6 millioner.

Emirates oplyser desuden, at flyselskabet i perioden har udviklet forretningen ved blandt andet at indgå codeshare– og interline-aftaler med Airlink, Aegean Airlines, ITA Airways, Air Baltic, Air Canada, Bamboo Airways, Batik Air, Finnair, Royal Air Maroc, Sky Express, Sun Country Airlines og United Airlines.

Derudover har selskabet udvidet flåden med to nye Boeing 777-fragtfly, igangsat et omfattende opgraderingsprogram af 120 fly, genstartet driften på allerede eksisterende ruter, skruet op for frekvensen i flyvningerne i henhold til efterspørgslen samt tilføjet Tel Aviv til netværket.

Mørke skyer i horisonten
Ifølge Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, der er koncernchef for Emirates Group og bestyrelsesformand i flyselskabet, skyldes det gode halvårsresultat blandt andet en nøje planlagt strategi og eksekveringen af denne.

”Koncernens rekordoverskud i de første seks måneder af regnskabsåret er et resultat af fremsynet planlægning, fleksibilitet i forretningen og indsatsen fra vores talentfulde og dedikerede ansatte. På tværs af koncernen lykkedes det at accelerere vores drift i takt med, at flere lande lempede eller helt fjernede rejserestriktionerne.”

Når han kigger fremad, ser topchefen dog flere udfordringer, som koncernen skal være opmærksom på.

”Vi forventer, at der vil være stor efterspørgsel i anden halvdel af regnskabsåret. Horisonten er dog ikke fri for mørke skyer, og vi holder derfor skarpt øje med inflationen og andre makroudfordringer såsom den stærke amerikanske dollar samt finanspolitikken på de store markeder.”


Relaterede artikler:

Begynder opgradering af første Emirates-fly

Emirates i hård kritik af Heathrows kapacitetskrav

Emirates mindsker underskud med 35 milliarder kroner