En Airbus A380 fra Emirates. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Emirates præsenterer rekordoverskud

I årsregnskabet for Emirates Group kan det tydeligt aflæses, at der er kommet gang i hjulene igen efter COVID-19. Koncernen er endt med et rekordresultat for både omsætning og overskud.

Emirates Group har netop offentliggjort tallene for seneste regnskabsår, og de viser, at den store koncern – der blandt andet omfatter flyselskabet Emirates – fik luft under vingerne og fart på genopretningen i løbet af 2022 og de første tre måneder af det igangværende år.

Koncernen benytter sig af forskudt regnskabsår, så det netop offentliggjort årsregnskab strækker sig fra april 2022 til og med marts i år. I den periode har Emirates Group haft en samlet omsætning på 119,8 milliarder arabiske dirham, hvilket svarer til 221,9 milliarder kroner.

Omsætningen er steget med 15 procent i forhold til 2019-niveauet, da tallet for fire år siden var 104 milliarder arabiske dirham (193,3 milliarder kroner). Selvom det meste af det daværende regnskabsår var upåvirket af COVID-19-pandemien, nåede den at have en vis indflydelse på fjerde kvartal grundet det forskudte regnskabsår.

Rekordresultater
Koncernen betegner selv milliardomsætningen som et ”rekordresultat”, men det er ikke kun på omsætningssiden, at man har sat rekord i det for nyligt forgangne regnskabsår. Det gælder også for overskuddet, der endte på 10,9 milliarder arabiske dirham (20,2 milliarder kroner).

Resultatet for regnskabsåret 2022-2023 er en forbedring, når man sammenligner med 2019, hvor Emirates Group kunne notere sig for et positivt resultat på 1,7 milliarder arabiske dirham, som svarer til 3,1 milliarder kroner.

Et isoleret blik på Emirates viser, at flyselskabet landede en omsætning på 107,4 milliarder arabiske dirham (199,6 milliarder kroner) i regnskabsåret. Tallet repræsenterer en stigning på 16,7 procent i forhold til 2019-niveauet, hvor omsætningen endte på 92 milliarder arabiske dirham (171 milliarder kroner).

Årets resultat skulle også skrives med sorte tal, da Emirates fik et overskud på 10,6 milliarder arabiske dirham (19,7 milliarder kroner), mens det i regnskabsåret 2019-2020 beløb sig til 1,1 milliarder arabiske dirham (to milliarder kroner).

Venter at den positive udvikling fortsætter
Emirates Group tilskriver resultaterne den stærke stigning i efterspørgslen, koncernen oplevede i takt med, at rejserestriktionerne blev udfaset i lande verden over. Det fortæller sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, der er bestyrelsesformand og koncernchef for Emirates Group.

”Vi havde forudset, at rejselysten ville vende markant tilbage, og da de sidste rejserestriktioner blev ophævet og en bølge af kundetilstrømning blev udløst, var vi klar til at udvide vores aktiviteter hurtigt og sikkert for at betjene vores kunder.”

Han regner derudover med, at de gode takter vil fortsætte i det igangværende regnskabsår.

”Vi går ind i 2023-24 med stærke positive udsigter og forventer, at koncernen fortsat er overskudsgivende. Vi vil arbejde hårdt for at nå vores mål, samtidig med at vi holder nøje øje med inflation, høje brændstofpriser og politisk og økonomisk usikkerhed.”


Relaterede artikler:

Første operatør med Airbus A380 til Bali

Dubai Airports opjusterer passagertallet

Begynder opgradering af første Emirates-fly