Emirates A380-800 i Dubai International Airport. (Foto: Emirates)

Emirates med gigantunderskud

Før første gang i 30 år viser regnskabet et underskud hos Emirates-gruppen, og det er et underskud, det er til at få øje på. Selskabet har sagt farvel til hver tredje ansat.

Emirates-koncernen har netop offentliggjort regnskabet for det seneste regnskabsår, der sluttede 31. marts 2021. Det viser et underskud på seks milliarder dollars, eller hvad der svarer til knap 37 milliarder kroner. Det forrige regnskab, der kun blev svagt påvirket af coronapandemien, viste et overskud på 456 millioner dollars, svarende til 2,8 milliarder kroner.

Underskuddet tilskrives COVID-19, der har medført et betydeligt fald i omsætningen i hele regnskabsåret på grund af fly- og rejserestriktioner. Koncernens omsætning lød på  syv milliarder dollars (43 milliarder kroner), hvilket er et fald på 66 procent i forhold til året før.

”COVID-19-pandemien fortsætter med at koste enormt. I 2020-21 blev Emirates hårdt ramt af faldet i efterspørgslen på internationale flyrejser,” lyder det i en kommentar fra Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, koncernchef i Emirates Airline Group.

Hjælp fra staten
”Emirates modtog en kapitalindsprøjtning på 3,1 milliarder dollars (19 milliarder kroner) fra vores ultimative aktionær, Dubais regering, ligesom vi udnyttede forskellige industristøtteprogrammer. Det hjalp os med at opretholde operationer og bevare langt størstedelen af ​​vores ansatte.”

Men for første gang i koncernens historie blev man nødt til at gribe til afskedigelser. Den samlede arbejdsstyrke blev reduceret med 31 procent til 75.145 ansatte.

I 2020-21 har koncernen investeret 1,3 milliarder dollars (otte milliarder kroner) i nye fly og faciliteter, virksomheder og nye teknologier for at positionere sig i forhold til genopretning og fremtidig vækst.

Står stærkt når opsvinget kommer
”Ingen ved, hvornår pandemien er forbi, men vi ved, at opsvinget vil være ujævnt. Økonomier og virksomheder, der kom ind i pandemien i en stærk position, vil være bedre i stand til at tage springet tilbage,” siger Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Emirates flyver for øjeblikket fem gange om ugen mellem København og Dubai. Det foregår med en Boeing 777-300ER . Tidligere har selskabet været kendt for at flyve med de endnu større Airbus A380’ere til og fra København.

Ifølge selskabets vinterprogram vender de store fly tilbage den 31. oktober i år, hvor tidtabellen opgraderes fra fem ugentlige afgange i sommertrafikprogrammet til daglige afgange ved vintertrafikprogrammets start.

 

Relaterede artikler:

Emirates kan få brug for mere kapital

Emirates: Alle A380´ere tilbage i drift i 2022

Første halvårsunderskud i 30 år hos Emirates