Nu er det omfattende projekt officielt gået i gang. (Foto: Emirates | PR)

Begynder opgradering af første Emirates-fly

Efter lang tids planlægning har Emirates nu påbegyndt et omfattende opgraderingsprogram, der får den konsekvens, at 120 af selskabets fly tages ud af driften for en stund.

Da kalenderen tirsdag viste den 1. november, var det startskuddet til et større vedligeholdelsesarbejde af flåden hos Emirates, som ansatte fra flyselskabet har planlagt i månedsvis.

I løbet af de næste to år skal interiøret i 120 af selskabets fly opgraderes og derudover vil de få monteret nye Premium Economy-sæder ombord. 67 af flyene er Airbus A380’ere, mens de resterende 53 er fra Boeings 777-serie.

Det omfattende projekt har betydet, at selskabet har ansat 190 ekstra medarbejdere, indgået aftaler med 62 samarbejdspartnere og leverandører samt forpligtet sig til at investere to milliarder dollars (15 milliarder kroner) i flådeopgraderingerne.

Fjerner Economy-sæder helt
Det første fly, som skal igennem programmet, er et Airbus A380-800 med registreringsnummer A6-EVM. Det ankom mandag fra Cairo til Dubai, hvor Emirates Engineering Centre befinder sig, så det var klar til, at ingeniørerne kunne gå i gang med arbejdet, der forventes at tage 16 dage.

I løbet af den halve måned vil de ansatte pille kabinen fra hinanden. Det starter med, at vinduessæderne fjernes således, at medarbejderne kan få adgang til sidepanelerne. Disse skal afmonteres og sendes til et af tre nybyggede værksteder, hvor de vil blive lamineret i nye farver.

I alt vil tusindvis af dele enten blive udskiftet eller eksempelvis malet i en anden farve, inden de sættes tilbage, men 88 af flyets Economy-sæder bliver helt fjernet, da de skal erstattes med 56 sæder på mellemklassen Premium Economy.

Sæderne fra First Class bliver taget ud, malet og ompolstret på stedet, hvorimod Business Class-sæderne sendes af sted til en specialist. Derudover bliver både flyenes gulv og tæpper skiftet, inden sæderne monteres på ny.

Forventer at nå i mål i 2025
Emirates oplyser, at det andet fly, som skal renoveres, bliver A6-EUW, der ligeledes er et Airbus A380-800. Det arbejde går i gang den 1. december, men tanken er, at tempoet skal skrues op i takt med, at de ansatte får oparbejdet erfaringer med programmet.

Når det sker, skal medarbejderne arbejde på to fly på samme tid, og hver ottende dag vil et fly blive sendt til Emirates Engineering Centre.

Det forventes, at alle 67 A380’ere vil været blevet ordnet den 23. maj 2024 og atter være en del af den daglige drift. Herefter starter de ansatte på de 53 Boeing 777-fly, der også er en del af programmet. Den del af arbejdet forventes at være tilendebragt i marts 2025.

I slutningen af marts næste år regner Emirates med at kunne tilbyde Premium Economy på flyvninger til New York, San Francisco, Melbourne, Auckland samt Singapore.


Relaterede artikler:

120 Emirates-fly skal opgraderes på 898 dage

Emirates med Premium Economy den 1. august

Premium Economy i yderligere 105 Emirates-fly