SAS-fly i Oslo Lufthavn. (Foto: Robson90 | shutterstock.com)

Endnu en flyansat taget i alkoholkontrol i Norge

Onsdag gav det udslag, da en ansat hos SAS pustede i et alkometer, og personen blev derefter taget med på stationen. Det var et tip, som førte politiet på sporet af den uniformsklædte mand.

I løbet af sommeren har der været flere tilfælde, hvor ansatte ved flyselskaber er blevet testet positive for enten at have drukket alkohol eller indtaget narkotika i forbindelse med de kontroller, som norsk politi med jævne mellemrum foretager i Oslo-Gardermoen.

Nu er det sket endnu en gang. Denne gang var det dog ikke en rutinekontrol, der bragte politiet på sporet af personen, men derimod et tip, som ordensmagten modtog kort efter eftermiddagstid onsdag, da en eller flere personer henvendte sig, fordi man havde konstateret, at den omtalte var mødt op og lugtede af alkohol.

”Vi blev gjort opmærksomme på, at mand, der var klædt i uniform og muligvis beruset. Derfor sendte vi en patrulje af sted, der fandt personen og fik ham til at puste i et alkometer, hvilket viste, at hans promille var højere end det tilladte,” udtaler indsatsleder Atle Vesttorp fra norsk politi.

Bekræftes af pressechef
På baggrund af den for høje promille tog betjentene manden med på politistationen, hvor han blev testet yderligere med henblik på at sikre, at et præcist og retvisende billede af, hvor påvirket manden var. I øjeblikket venter man endnu på resultatet af denne test.

Det er sparsomt med detaljer om personen, men det vides dog, at han er kabineansat hos SAS, i 40’erne og britisk statsborger. Det skriver Dagbladet. SAS’ norske pressechef Tonje Sund bekræfter, at manden er på lønningslisten hos det skandinaviske flyselskab.

”Vi tager hændelsen meget alvorligt, og vi har et system på plads, der er gearet til at håndtere den slags. Derudover har vi ingen yderligere kommentarer, da vi betragter dette som en personsag og vil behandle den som sådan.”

Ser med stor alvor på hændelsen
Hos den norske lufthavnsoperatør Avinor bekræfter kommunikationschef Harald Kvam over for norsk TV2, at man har kendskab til hændelsen, men selskabet har ikke yderligere kommentarer, da det er en sag mellem politiet, flyselskabet og den ansatte.

Terje Marstad, der er indsatsleder ved det såkaldte østlige politidistrikt, slår fast, at den første test pegede i retning af, at mandens promille var meget højere end tilladt. Vesttorp tilføjer, at man tager hændelsen i hovedstadslufthavnen meget alvorligt.

”Det er slet ikke i orden, da man har ansvaret for mange andre, når man er ombord på et fly. Vi ser med stor alvor på, at man fuld i forbindelse med et arbejde, hvor man bærer et stort ansvar for andres ve og vel.”


Relaterede artikler:

Politiet sigter pilot efter positiv narkotest

Flybesætningsmedlem afsløret i narkotest

Vil narkoteste luftfartsansatte