Norse Atlantic Airways har åbnet sin nye direkte rute fra Oslo til Miami. Foto: Norse Atlantic Airways

Erstatter SAS-rute til Miami

Norse Atlantic Airways havde mandag premiere på ruten fra Oslo til Miami. Det norske langdistanceflyselskab bliver alene på ruten, efter SAS har droppet at flyve mellem de to byer.

Flyrejsende fra Oslo Lufthavn har atter mulighed for at flyve direkte til Miami International Airport i den populære amerikanske solskinsstat Florida.

Mandag 18. september havde Norse Atlantic Airways nemlig første flyvning på ruten med den velkendte Boeing 787 Dreamliner, som vil flyve to gange om ugen mellem de to byer. Ruten fortsætter ind i vintertrafikprogrammet 2023/24, og den erstatter dermed ruten fra SAS, der har besluttet ikke at genoptage vinterruten mellem Oslo og Miami.

SAS fløj på ruten én gang om ugen med sidste flyvning 31. marts i år, og det skandinaviske flyselskab valgte herefter at lukke den og i stedet øge antallet af afgange fra Københavns Lufthavn. Norse Atlantic Airways fløj to gange om ugen fra Oslo til Fort Lauderdale i vinteren 2022/23, og SAS havde dermed konkurrence på flyvningerne til Florida.

I den kommende vinter – fra slutningen af oktober – vil SAS i stedet flyve henholdsvis fem og to gange om ugen fra København og Stockholm til Miami.

Fordobler antal Miami-ruter til december
Foruden ruteåbningen fra Oslo til Miami har Norse Atlantic Airways også åbnet en ny direkte rute fra London Gatwick til Miami med fire ugentlige afgange – stigende til fem afgange i vinterhøjsæsonen.

”Miami har altid været en populær destination, og vi er forpligtet til at give vores passagerer en komfortabel og værdifuld service om bord på vores moderne Boeing 787 Dreamliner,” siger Bjørn Tore Larsen, koncernchef og grundlægger af Norse Atlantic Airways.

Norse Atlantic Airways fordobler antallet af Miami-ruter kort før nytår, når flyselskabet henholdsvis 11. og 15. december 2023 åbner direkte forbindelser fra Paris Charles de Gaulle og Berlin Brandenburg til den pulserende Florida-destination.

338-sæders fly på ruter til Miami
Ralph Cutié, administrerende direktør i Miami International Airport, glæder sig over, at Norse Atlantic Airways har valgt lufthavnen til sine nye ruter.

”Vi er begejstrede for, at Norse Atlantic har valgt Miami International Airport til alle deres South Florida-flyvninger, hvilket gør os til deres syvende destination i USA,” siger han.

På flyvningerne fra Oslo Lufthavn og London Gatwick til Miami flyver Norse med Boeing 787-9 Dreamliner, der har plads til i alt 338 passagerer fordelt på to kabineklasser. Fra Oslo er der afgang klokken 15.50, mens de 10 timer lange flyvninger fra London har afgang klokken 14.00.

 

Relaterede artikler:

SAS flytter Miami-afgange til København

Norse fordobler antallet af Miami-ruter

Fjerde måned i træk uden aflysninger