Boeing 787-9 Dreamliner fra Juneyao Air. (Foto: Wei Kakurai | CC 4.0)

Finnair klar til joint venture med kinesisk flyselskab

Finnair vil udvide samarbejdet med Juneyao Air, hvor der mellem de to selskaber etableres et joint venture omkring ruten fra Helsinki til Shanghai.

Kinesiske Juneyao Air åbnede den 28. juni sidste år en direkte rute fra Shanghai til Helsinki, og nu er selskabet klar til at udvide det eksisterende samarbejde med Finnair til at blive noget mere forpligtende.

De to flyselskaber ønsker at etablere et joint venture på ruten mellem Helsinki og Shanghai, således at selskaberne kommer til at dele de samlede indtægter og omkostninger efter en nærmere fastlagt model. Hidtil har der været en codeshare-aftale mellem de to selskaber, både på den Shanghai-rute samt på destinationer i Europa og destinationer i Kina.

“På trods af disse enormt udfordrende tider for vores branche er vi i Finnair fortsat standhaftige i vores tro og forpligtelse over for Kina som et nøglemarked og til Juneyao Air som en nøglepartner. I løbet af det sidste år har vi opbygget et tæt og gensidigt fordelagtigt partnerskab med Juneyao Air. At tage det vigtige skridt for at udvikle dette til et dybere samarbejde med fokus på vores Shanghai- og Helsinki-knudepunkter vil gøre det muligt for os ikke kun at betjene vores nuværende kunder endnu bedre, men også lægge en platform for yderligere vækst i fremtiden, når luftfartsmarkedet begynder at normalisere,” siger Ole Orver, kommerciel koncerndirektør i Finnair.

Udvidet rutedækning for begge selskaber
Begge flyselskaber har daglig betjening af ruten mellem Finlands hovedstad og Kinas største by. Finnair benytter Airbus A350-900, mens Juneyao Air flyver med Boeing 787 Dreamliner.

“Luftfartsindustrien er stødt på svære vanskeligheder. Ikke desto mindre har vi konsekvent og optimistisk tillid til vort Kina-Europa marked og partnerskab med Finnair. Vi har været i et omfattende samarbejde med Finnair og har opnået et gensidigt troværdigt og gavnligt partnerskab med fælles visioner og værdier. Udvidelse af partnerskabet giver os mulighed for at fremskynde den videre udvikling og betjene passagererne bedre med forskellige valg og udvidet netværksdækning,” udtaler Yu Chengji, der er vicekoncernchef hos det Juneyao Air.

Udover den eksisterende codehare-aftale samarbejder de to selskaber også om bonus- og loyalitetsprogrammer. Medlemmerne af Finnair Plus og Juneyao Air Club kan således optjene og bruge point på tværs af de to programmer.

Parterne stiller i udsigt, at når myndighederne har godkendt den nye joint venture-aftale, vil codeshare-samarbejdet blive udvidet.

Dropper midlertidigt forlængelse af rute
Det var oprindeligt planen, at Juneyao Air i det nuværende sommertrafikprogram ville forlænge ruten fra Shanghai til Helsinki videre til tre europæiske byer. 

Der var allerede annonceret, at Juneyao Air ville flyve fra Helsinki til Dublin, Manchester og Reykjavik på udvalgte ugedage og med de såkaldte fifth freedom-trafikrettigheder, der gjorde det muligt at sælge billetter og tage passagerer med. Disse planer midlertidigt blevet skrinlagt som følge af COVID-19-pandemien.

 

Relaterede artikler:

Ny Kina-rute kan være på vej til Helsinki

Island får sin første Kina-rute

Ny codeshare-aftale favoriserer Finnair