En Airbus A321-200 fra Finnair. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Finnair øger fra København

Finnair udvider til sommer med en ekstra daglig forbindelse mellem København og Helsinki og kommer dermed op på 41 ugentlige forbindelser.

Ruten mellem København og den finske hovedstad Helsinki betjenes både af Finnair, SAS, Norwegian og senest også af Sichuan Airlines, som mellemlander i Helsinki på vejen til og fra Chengdu i Kina.

Ruten er en af de vigtigste for Københavns Lufthavn, da Helsinki sidste år var den sjette største destination blandt flyruterne fra Københavns Lufthavn. I alt fløj 860.000 mennesker i 2019 mellem Københavns Lufthavn og Helsinki-Vantaa Airport, hvilket imidlertid var et fald på 8,9 procent i forhold til året før.

Faldet i flytrafikken mellem de to nordiske hovedstæder skal ses i lyset af, at Norwegian sidste sommer valgte at reducere fra tre daglige til én daglig forbindelse på hverdage samt fire afgange i løbet af weekenden.

Finnair er størst
Finnair er dog det største flyselskab på ruten, og i det kommende sommerprogram skruer det finske selskab yderligere op for ruten, når selskabet fra 29. marts 2020 indsætter en ekstra daglig frekvens.

Dermed kommer Finnair op på seks daglige forbindelser mellem København og Helsinki med undtagelse af lørdag, hvor der kun er fire forbindelser. Til gengæld vil der på fredage være syv forbindelser, og dermed bliver der i alt 41 ugentlige afgange med Finnair i hver retning.

Finnair vil til sommer betjene ruten hele dagen fra morgen til aften med den første afgang fra København klokken 7.20 (onsdage dog allerede klokken 6.45) og den sidste afgang fra København klokken 20.15 (fredage dog klokken 21.45) med ankomst i Helsinki klokken 22.50 lokal tid (fredag dog ankomst klokken 00.20 lokal tid).

Stor vækst sidste år
I det samlede rutenetværk fløj Finnair sidste år med næsten 14,7 millioner passagerer, hvilket var til en vækst på 10,3 procent i forhold til året før. På de europæiske ruter havde Finnair en vækst på 13 procent i 2019.

Finnair er i øjeblikket ramt af udbruddet af coronavirus i Kina, da selskabet flyver til flere destinationer i Kina. Finnair har valgt at suspendere alle sine Kina-ruter frem til 29. marts 2020.

 

Relaterede artikler:

Finnair og Icelandair satte passagerrekord i 2019

Stadig Kina-flyvninger med Finnair

Norwegian halverer nordisk hovedstadsrute fra CPH