En Airbus A350-900 fra Finnair. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Finnair øger på langdistanceruter

I det kommende vintertrafikprogram og til sommer næste år skruer Finnair op for frekvensen på flere langdistanceruter, ligesom selskabet også vil beflyve endnu en skandinavisk destination.

Det ramte Finnair hårdt, da først COVID-19-pandemien og sidenhen et forbud mod at beflyve Ruslands luftrum kom i vejen for flyvningerne til og fra Asien, der spillede en vigtig rolle i selskabets forretning, indtil de nye udfordringer opstod i henholdsvis 2020 og 2022.

Siden har Finnair blandt andet fået genetableret ruten til lufthavnene Tokyo-lufthavnen Haneda, er vendt tilbage til Kansai International Airport ved Osaka og indfriet planerne fra før pandemien om at få Narita International Airport på rutekortet.

Derudover blev det i november sidste år blev meldt ud, at ruten til Nagoya-Chubu Centrair International Airport genoptages den 30. maj i år med to ugentlige flyvninger. Der er dog udsigt til, at det bliver justeret i 2025, lyder det nu.

Vil gennemføre flere langdistanceflyvninger
Finnair oplyser, at selskabet har til hensigt til at øge frekvensen i flyvningerne på en række langdistanceruter i løbet af vintertrafikprogrammet i år og sommeren 2025.

Det vil betyde, at både Haneda og Narita vil blive befløjet dagligt i det trafikprogram, som indledes den 30. marts næste år. Frekvenserne til Nagoya skrues ligeledes op således, at ruten til lufthavnen får tre ugentlige afgange.

Flyvningerne til Japan er imidlertid ikke de eneste, som Finnair har planer om at øge. I slutningen af marts 2022 var der debut til selskabets nye rute med fire gange ugentligt flyvninger mellem Helsinki og Dallas Fort Worth International Airport (IDFW). I forbindelse med det kommende vintertrafikprogram øger Finnair frekvenserne til dagligt betjening året rundt.

Mere Baltikum og ny Norges-rute
Sommertrafikprogrammet næste år byder samtidig på flere flyvninger i Baltikum, da Finnair skruer beflyvningen af Tallinn og Riga op med yderligere fem afgange om ugen, mens ruten til Vilnius øges med to. Finnair vil desuden fra 1. april 2025 etablere en ny helårsrute til den norske Kirkenes Lufthavn.

Fra Danmark flyver Finnair året rundt mellem lufthavnene i København og Helsinki, mens der fra Billund Lufthavn er en sommerrute til den finske hovedstad.


Relaterede artikler:

Finnair leverer overskud tæt på milliarden

Svag start på året for Finnair

Finnair vil genåbne endnu en Japan-rute