Bombardier Dash-8 Q400 fra Flybe (Foto: Ken Fielding | CC 3.0)

Flybe reddet af den britiske regering

Efter 48 nervepirrende timer er Flybe reddet fra konkurs, idet den britiske regering har besluttet at acceptere en udsættelse af betalingen af skyldige afgifter.

Europas største regionale flyselskab er reddet fra konkurs. Det står klart tirsdag aften efter flere døgns forhandlinger med ejerne samt den britiske regering.

Den redningsplan, der er blevet strikket sammen handler om, at Flybe angiveligt får tilladelse til at udskyde betalingen af skyldige afgifter i forhold til den passagerafgift (Air Passenger Duty, red.), som oprindeligt blev etableret tilbage i 1994. Det skriver SkyNews.

Aftalen, der er indgået med finansminister Sajid Davids velsignelse, har også som betingelse, at de nuværende ejere samtidig skal skyde flere penge i selskabet. Siden sidste forår har Virgin Atlantic, Stobart Group og Cyrus Capital Partners været ejere af selskabet.

“Det er en glæde, at vi har nået til enighed med Flybes aktionærer om at holde virksomheden i drift og sikre, at de britiske regioner forbliver forbundet,” siger den britiske erhvervs- og energiminister Andrea Leadsom.

Fokus på luftfartens vilkår i Storbritannien
Med aftalen, der dog mangler at blive formaliseret, er der mange lufthavne i Storbritannien, der kan ånde lettede op, da Flybe i flere lufthavne har stået for hovedparten af aktiviteterne.

I ikke færre end otte britiske lufthavne har Flybe flere end 50 procent af operationerne. Det er tilfældet i Anglesey, Southampton, Belfast City, Exeter, Newquay, Wick, Jersey og Cardiff.

Med redningsplanen er der også sikret op til 2.400 jobs hos det britiske flyselskab.

Den akutte likviditetskrise hos Flybe har også fået den britiske regering til at vurdere de nuværende forhold for luftfartsindustrien. Således skal finansminister Sajid David undersøge, om der kan ske en reformering af APD-passagerafgiften på indenrigsflyvninger, mens transportminister Grant Shapps får til opgave at gennemføre en analyse af transportforbindelserne mellem de lokale britiske regioner

 

Relaterede artikler:

Medie: Stort britisk flyselskab tæt på kollaps

Flybe bliver til Virgin Connect

Virgin Atlantic får grønt lys til at overtage Flybe