Flymekaniker fra SAS. (Foto: SAS | PR)

Flymekanikere vender tilbage til hangarerne

Torsdag har en række flymekanikere hos SAS suspenderet deres sympatistrejke, men det understreges dog, at den potentielt kan blive genoptaget, hvis det bliver nødvendigt.

De 200 flymekanikere, der har sympatistrejket med SAS-piloterne siden torsdag den 7. juli, vender nu tilbage til arbejdet. Det skyldes at Dansk Metal, hvor flymekanikerne er organiseret, har indgået en aftale med Dansk Industri og SAS.

Oplysningerne er blevet bekræftet af forbundssekretær Keld Bækkelund Hansen fra Dansk Metal, som desuden fortæller, at aftalen er gensidig således, at hans medlemmer suspenderer sympatistrejken og SAS dropper flyselskabets lockout af mekanikerne.

”Det sker, for at flyene kan holde sig på vingerne på samme tid som de norske og svenske,” siger Keld Bækkelund Hansen til Ritzau torsdag om baggrunden for, at sympatistrejken afsluttes.

Kan blive genoptaget
Torsdag morgen er forhandlingerne mellem flymekanikernes tillidsmænd og SAS blevet genoptaget, men Keld Bækkelund Hansen afviser dog, at det drejer sig om, at suspenderingen af strejken har noget at gøre med, at der skulle være sket et gennembrud i forhandlingerne mellem SAS og piloterne.

Forbundssekretæren understreger derimod over for Ritzau, at hvis disse forhandlinger atter går i hårdknude, så påtænker flymekanikerne igen at vise deres sympati med piloterne.

”Suspenderingen har ikke noget at gøre med, at der skulle være et gennembrud i forhandlingerne. Hvis vi går fra hinanden ved forhandlingsbordet igen, så genoptager vi strejken,” slår Keld Bækkelund Hansen fast.

Pakker flyene ud
Over for TV2 kalder aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank suspenderingen af sympatistrejken for en ”vigtig nedtrapning”, som vil betyde, at flyene hurtigere vil være på vingerne igen, når SAS når til enighed om en aftale med piloterne.

Allerede i løbet af formiddagen torsdag er flymekanikerne da også tilbage på arbejde. I Københavns Lufthavn har de iværksat arbejdet med at få gjort SAS-flåden klar til igen at flyve med passagerer så hurtigt som muligt efter, at parterne er nået frem til en aftale i Stockholm.

Det har virkelig været en effektiv sympatistrejke. Det, vi går i gang med nu, er at pakke flyene ud i Kastrup. Det er simpelthen for at sikre os, at når strejken er ophørt, så kan de få danskerne ud at flyve og få dem hjem igen. Derfor er der ingen grund til, at vi skal vente på, at flyene bliver gjort klar,” udtaler Keld Bækkelund Hansen til TV2.


Relaterede artikler:

Strejken kan tvinge SAS til markante nedskæringer

SAS og piloterne forhandler videre torsdag

Konkurrent håber at SAS-konflikten snart er slut