Aalborg Lufthavn er Danmarks tredjestørste lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn | PR)

Glæder sig til sommeren efter stille vintermåned

Aalborg Lufthavn kæmper for at komme tilbage til passagertallene fra før coronakrisen, men det er stadig kun på indenrigsruterne, at lufthavnen er tilbage på det tidligere niveau.

Antallet af indenrigsrejsende i Aalborg Lufthavn er tilbage på det tidligere niveau. Men den nordjyske lufthavn har færre passagerer på udenrigsruterne, hvor flyselskaberne fortsat er forsigtige med at øge kapaciteten. Også mængden af charterrejsende halter indtil videre bagefter.

Aalborg Lufthavn havde i februar 95.378 passagerer. Det er 23 procent flere end i samme måned i 2022, men det er er knap 10 procent færre end i februar 2019, da lufthavnen havde 105.699 passagerer.

Den nordjyske lufthavn fremhæver, at chartertrafikken er på vej tilbage. I uge 7 og uge 8 rejste mange fra lufthavnen på skiferie og storbyferie, men det er især rejser til De Kanariske Øer, som er populære.

”Ligesom de foregående vintermåneder, har alle charterfly i februar til Tenerife, Fuerteventura og Gran Canaria været helt fyldte med forventningsfulde danskere – med omkring 20 procent flere charterrejsende end i 2022,” siger Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

Han understreger, at den store rejselyst ikke er til at tage fejl af, og han glæder sig over, at der kommer endnu en af de solforkælede øer på programmet.

”For første gang bliver det muligt at flyve direkte til La Palma fra Aalborg Lufthavn, og med Bravo Tours som rejseudbyder, er vi ikke i tvivl om, at den nye charterdestination bliver taget godt imod,” siger Niels Hemmingsen.

Aalborg Lufthavn har flere nyheder på vej i løbet af i år, hvor det største charterprogram nogensinde fra lufthavnen er blevet sat til salg.

Mangler 40 procent af udenrigsrutepassagererne
Den største udfordring for Aalborg Lufthavn er at få genskabt udenrigstrafikken. I februar manglede lufthavnen næsten 40 procent af passagererne i forhold til 2019.

Lufthavnsdirektøren er dog tilfreds med udviklingen, der viser fremgang sammenlignet med i fjor.

”Når vi kigger på antallet af udenrigspassagerer i februar, så når vi et fornuftigt niveau, der er knap 47 procent højere end i samme måned sidste år,” siger Niels Hemmingsen.

Han understreger, at rejseudbuddet fortsat er bagud i forhold til rejselysten.

”Derfor ser vi i høj grad ser frem til sommerprogrammet og de nye attraktive direkte ruter fra Aalborg,” konstaterer han.

Aalborg Lufthavn får således som den første vestdanske lufthavn en oversøisk destination, når SAS efter planen åbner en rute til New York i slutningen af april.

Det islandske flyselskab Play har offentliggjort, at selskabet vil flyve fra Aalborg til Reykjavik fra 10. juni til 23. oktober. Desuden etablerer Norwegian nye ruter til Alicante og Barcelona.

 

Relaterede artikler:

Aalborg Lufthavn fik bedste charter-januar i seks år

Indenrigsvækst bag genopretning i Aalborg Lufthavn

SAS åbner rute fra Aalborg til New York