Illustration af den nye lufthavn i Ilulissat. Kilde: KAIR

Grønlandsk virksomhed skal bygge ny lufthavnsterminal

Et grønlandsk entreprenørfirma skal opføre terminal- og servicebygning til den nye internationale lufthavn i Ilulissat i Grønland.

Det bliver en grønlandsk virksomhed, der skal bygge lufthavnsterminal samt en servicebygning og kontroltårn i den nye internationale lufthavn i Ilulissat i Grønland.

Entreprenør- og minørfirmaet KJ Greenland A/S har vundet licitationen på totalentreprisen, og kontrakten er netop underskrevet. Det meddeler lufthavnsselskabet Kalaallit Airports International i en pressemeddelelse.

”Licitationen om bygningernes totalentreprise har være meget vellykket, og vi ser frem til samarbejdet med KJ Greenland A/S. Det er en af de store milepæle i vores arbejde, at vi nu har igangsat både bane- og bygningsprojekterne i Nuuk og Ilulissat, siger projektdirektør Aviaaja Karlshøj Knudsen fra Kalaallit Airports International.

Skal stå færdig i 2024
Bygningerne skal stå færdige i 2024, hvor den nye atlantlufthavn på den grønlandske vestkyst tages i brug. Første spadestik til bygningerne bliver taget i sommeren 2022. Indtil da skal KJ Greenland arbejde med detailprojekteringen af det omfattende byggeri.

“Lufthavnen i Ilulissat bliver en ny indgangsportal til Grønland. Det har være væsentligt for projektet, at de rejsende, både lokale og turister, oplever en moderne lufthavn, som lever op til internationale standarder, men i en grønlandsk skala og med et grønlandsk islæt,” siger Aviaaja Karlshøj Knudsen.

KJ Greenland er etableret i 2011 og står bag flere andre større byggerier i Ilulissat – heriblandt det nye Isfjordcenter og Hotel Ilulissat. Virksomhedens medarbejdere har 20-30 års erfaring inden for entreprenørbranchen i hele Grønland.

KJ Greenlands totalentreprise kommer til at bestå af en passagerterminal på 4.750 kvadratmeter samt en servicebygning 1.900 kvadratmeter og kontroltårn. Bygningerne er tegnet af Zeso Architects, som også har tegnet den nye terminal i den kommende nye atlantlufthavn i Nuuk.

Dansk entreprenør i Nuuk
Lufthavnen i Nuuk skal stå færdig i slutningen af 2023. I dette projekt blev licitationen for opgaven med at opføre de nye lufthavnsbygningerne vundet af den danske virksomhed MT Højgaard International.

Det samlede projekt i Nuuk Lufthavn består af projektering og opførelse af en terminalbygning på 7.200 kvadratmeter, en servicebygning til lufthavnens materiel på 3.200 kvadratmeter og et nyt flyveledertårn på 230 kvadratmeter.

Den danske entreprenør Munck Gruppen vandt i 2019 hovedentreprisekontrakterne om anlæggelse af landingsbanen i den nye lufthavn i Nuuk samt landingsbanen i den nye lufthavn i Ilulissat.

 

Relaterede artikler:

Anlægsudgifter til nye grønlandske lufthavne vokser

Dansk virksomhed skal opføre terminal og flyveledertårn

Kontrakter om nye lufthavne er underskrevet