Airbus A320neo fra PLAY. (Foto: PLAY | PR)

Islandsk flyselskab i stor vestdansk offensiv

Fra midten af juni vil islandske Play flyve seks gange om ugen til Reykjavik fordelt på tre jyske lufthavne med 135 kilometer mellem sig. Det åbner samtidig mulighed for nye one-stop forbindelser til USA.

Rejsende fra Vestdanmark får endnu flere muligheder for at komme hurtigere ud i verden, når det islandske lavprisflyselskab Play åbner sæsonruter til Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik fra både Billund, Aalborg og Aarhus.

Hidtil har det kun været Ryanair og KLM, der har betjent samme destination fra samtlige tre større vestdanske lufthavne, men Play ser tilsyneladende også muligheder i at flyve fra de tre lufthavne, der ligger som perler på en snor ned gennem Jylland.

Fra Aalborg Lufthavn til Aarhus Airport på Djursland er der 135 kilometer, og afstanden fra den østjyske lufthavn ned til Billund Lufthavn er præcis den samme – også 135 kilometer.

Opstart i midten af juni
Play tilbyder flyvninger med 174-sæders Airbus A320neo, og det bliver Aalborg Lufthavn, der kan præsentere den første rute. Det sker lørdag den 10. juni, og der flyves to gange ugentligt på tirsdage og lørdage indtil den 23. oktober 2023.

Aarhus Airport kan tilbyde to ugentlige afgange fra den 12. juni. Her vil Play flyve på mandage og fredage –  dog kun frem til den 15. september.

Billund-ruten starter torsdag den 15. juni, og her tilbydes der afgange på alle torsdage og søndage frem til den 29. oktober 2023, hvor sommertrafikprogrammet slutter.

Udover lokaltrafikken til Reykjavik giver ruterne gode mulighed for forbindelser videre til destinationer på den amerikanske østkyst, da afgangstidspunkterne fra de vestdanske lufthavne er placeret mellem kl. 12.20 og 12.45, så der rammes ind i trafikbølgen til Nordamerika fra Keflavik International Airport.

Play tilbyder blandt andet one-stop forbindelser til Stewart International Airport, der ligger cirka 105 kilometer nord for det centrale Manhattan i New York, til Boston Logan Airport samt til Baltimore-Washington International Airport.

Fintmasket rutenet fra Skandinavien
I den kommende sommer tilbyder Play – udover de tre vestdanske ruter – også daglige flyvninger fra København til Reykjavik-Keflavik med Airbus A321neo, der har plads til 192 passagerer.

Oprindeligt startede Play fra København Lufthavn den 22. juli 2021 med to ugentlige afgange, der relativt hurtigt blev opgraderet til fire om ugen. Nu flyves der dagligt fra den danske hovedstadslufthavn, og fra den kommende sommer flyver Play herudover også til Island fra Stockholm, Gøteborg, Oslo, Bergen og Stavanger.

“Det er en kæmpe mulighed for Play at kunne tilbyde flyvninger mellem Aalborg, Aarhus og Billund til Island og USA. Generelt er rejseudbuddet til vestdanskerne alt for småt, og derfor er vi glade for at kunne skabe en overskuelig bro til fantastiske destinationer, som også er til at betale. Vi glæder os til at sætte skub i vestdanskernes rejsedrømme” siger Birgir Jónsson, administrerende direktør i Play.

Fra Jylland til Island siden 2007
Det er ikke en nyhed, at der kan flyves direkte til Island fra Vestdanmark. Allerede tilbage i sommeren 2007 etablerede det tidligere Iceland Express en rute fra Billund til Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik med to ugentlige afgange. 

I sommeren 2009 introducerede Iceland Express også en ugentlig afgang fra Aalborg Lufthavn, men flyselskabet fløj sidenhen ind i finansiel turbulens, og i 2012 ophørte driften.

Af Iceland Express opstod WOW air, der gik konkurs i foråret 2019, og fra 2015 fløj selskabet også i en kort perionde mellem Billund og Reykjavik.

I mellemtiden havde Icelandair i sommeren 2011 etableret en sommerrute fra Billund til Keflavik-lufthavnen, og den har været i gang lige siden. I sommeren 2023 har Icelandair indtil videre planlagt at flyve tre gange om ugen mellem Billund og Reykjavik med 183-sæders Boeing 757-200.

 

Relaterede artikler:

Nye Play-fly parkeres i dansk lufthavn

PLAY overvejer Billund eller Aarhus

PLAY flyver udenom Vestdanmark