En Boeing 737-800 fra KLM. Foto: KLM

KLM introducerer WiFi på europæiske flyvninger

Inden udgangen af 2021 kan KLM tilbyde kunderne WiFi på 18 af selskabets Boeing 737. Hidtil har KLM kun haft internet installleret på en del af langdistanceflyene.

Kunderne hos KLM kan fremover glæde sig over muligheden for at kunne koble sig på WiFi på flere af selskabets europæiske flyvninger.

Det hollandske flyselskab vil nemlig frem til årets udgang få installeret WiFi på 18 ud af selskabets i alt 31 Boeing 737-800. Det første fly har allerede fået installeret dette produkt, og det er kommunikationsselskabet Viasat, der leverer og vedligeholder den nødvendige teknologi.

”KLM investerer fortsat i produktet om bord, så vi fortsat kan imødekomme vores kunders forventninger og komme stærkere end nogensinde ud af denne krise,” siger Boet Kreiken, direktør for kundeoplevelse i KLM.

”WiFi om bord er en vigtig service, som kunderne ønsker at nyde under hele rejsen. KLMs internettjeneste bruges allerede i vid udstrækning på vores interkontinentale flyvninger. Gennem dette partnerskab med Viasat sikrer vi, at vores kunder også kan være online på europæiske flyvninger.”

Tre forskellige internetpakker
Passagerernes elektroniske enheder bliver koblet direkte på Viasats europæiske satellit. Det bliver muligt at få adgang til tre forskellige typer internetpakker: ‘Messaging’, ‘Surf’ og ‘Stream’.

Messaging er et gratis produkt, hvor passagererne i 30 minutter har mulighed for at sende og modtage beskeder via eksempelvis WhatsApp og Facebook Messenger. Hvis man ønsker at anvende WiFi-adgangen til andre og mere datatunge ting, kan der mod gebyr vælges enten Surf eller Stream.

Passagererne kan købe adgang til WiFi via KLM Portal under flyvningen. KLM Portal giver desuden mulighed for, at passagererne kan foretage opgraderinger til forbindelses- eller returflyvninger. Tjenesten kan eksempelvis også bruges til at få service i forbindelse med forsinkede flyafgange eller -aflysninger.

WiFi på samtlige langdistancefly fra 2022
Hidtil har WiFi altså kun været tilgængelig i flere af KLMs langdistancefly – herunder 18 Boeing 787 Dreamlinere og 11 Airbus A330. I øjeblikket bliver der også installeret WiFi på flyselskabets Boeing 777. Som situationen er nu, er der mulighed for at koble sig på internettet på 81 procent af KLM-langdistanceflåden. I første kvartal i 2022 vil alle langdistancefly have installeret WiFi.

Hos KLM Cityhopper er WiFi tilgængeligt på selskabets spritnye Embraer E195-E2. Flyene er kommet ind i flåden fra i år, og der er indtil videre leveret tre styk. KLM Cityhopper har en ordre på 21 Embraer E195-E2 med en option på yderligere 14 fly.

 

Relaterede artikler:

Første Embraer E195-E2 leveret til KLM

KLM Cityhopper lancerer WiFi

KLM debuterer med ny flytype i Billund