Københavns Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Københavns Lufthavn skruer forventningerne op

Flere faktorer har medvirket til, at Københavns Lufthavne A/S har opjusteret forventningerne og nu regner med flere passagerer, højere omsætning og et bedre resultat før skat i 2023 end tidligere.

En del af foråret i Københavns Lufthavn blev præget af manglen på ansatte i den statslige lufttrafiktjeneste Naviair, som endte med at trække et kølvandsspor af forsinkelser og aflyste flyvninger bag sig.

Derfor lød der formentlig også et lettelsens suk i lufthavnen, da Naviair og Dansk Flyvelederforening (DATCA) i midten af juni nåede til enighed om en aftale, der havde til formål at sikre sommertrafikken kunne afvikles uden større forsinkelser.

Netop denne aftale er tirsdag blevet fremført som en af grundene til, at Københavns Lufthavne A/S opjusterer de samlede forventninger til det igangværende år. Derudover nævnes et fortsat stigende passagertal også som en medvirkende faktor.

Forventer bedre nøgletal
I en meddelelse oplyser selskabet, der i tillæg til Københavns Lufthavn også driver Roskilde Lufthavn, at man nu venter, at antallet af passagerer vil overstige 26 millioner i løbet af 2023. Forventningen har hidtil været, at tallet ville være 25 millioner rejsende i år. I 2022 var der 22,1 millioner passagerer i CPH.

Tidligere regnede ledelsen i Københavns Lufthavne A/S med at opnå en omsætningsvækst på 10 procent, men denne opjusteres ligeledes. Nu nærer man derfor en forventning om, at omsætningen vil vokse med 13 procent.

Hvis passagertallet når de 26 millioner, forventer man desuden et resultat før skat på mellem 300 og 350 millioner kroner mod de 150 til 200 millioner kroner, som selskabet tidligere har regnet med.

Opjusteringen bunder mestendels i den forventede vækst i antallet af rejsende, som dog bliver modvirket af, at drift- og renteomkostninger er steget sammenlignet med 2022. Stigningen skyldes især den forventede stigning i passagerrelaterede aktiviteter, regulatoriske krav, forventede lønreguleringer og inflation, oplyses det.

Kan nå at ændre sig
Selvom selskabet nu skruer forventningerne op, tages der dog fortsat forbehold for, at udefrakommende omstændigheder kan være til hinder for, at man alligevel ikke kommer helt i mål.

”Det opdaterede outlook er fortsat usikkert på grund af geopolitiske påvirkninger samt makroøkonomiske forhold såsom volatile energipriser, stigende renter med videre. En forringelse af disse kan påvirke rejselysten og CPH’s finansielle forventninger negativt,” forklarer Københavns Lufthavne A/S.


Relaterede artikler:

Taxfree-arealet skal udvides i Københavns Lufthavn

Thomas Woldbye ny topchef i Heathrow Airport

Københavns Lufthavn tabte penge i første kvartal