Københavns Lufthavns administrationsbygning. (Foto: CPH)

Københavns Lufthavn slanker ledelsen

København reducerer topledelsen fra syv til fire personer og flere funktionsområder lægges sammen. En af de tre topledere, der ikke forsætter i Executive Leadership Team, fratræder ved organisationstilpasningen.

Når en ny CEO tiltræder, ser man ofte, at den nyudnævnte direktør sætter et nyt hold, og det er hvad Christian Poulsen netop har gjort i Københavns Lufthavn.

Christian Poulsen tiltrådte formelt den 1. januar 2024 som ny administrerende direktør efter Thomas Woldbye, der forlod stillingen ved udgangen af september sidste år for at blive topchef i London Heathrow Airport.

Før disse ændringer var der syv mand i ledelsen i Københavns Lufthavn, og nu skal den brede ledergruppe gøres mindre, og samtidig skal nogle af lufthavnens vigtige og strategiske fokusområder have en stærkere forankring i topledelsen. Derfor kommer digitalisering, grøn omstilling og HR tættere på den øverste ledelse i fremtiden. Det skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

Fra syv til fire personer
Hidtil har direktionen bestået af CEO og CFO i fællesskab, og sammen med yderligere fem direktører har disse udgjort den gruppe, der har udgjort topledelsen.

Topledelsen kommer fremover til at hedde Executive Leadership Team og vil bestå af kun fire personer, henholdsvis CEO Christian Poulsen, CFO Rasmus Lund, CCO Peter Krogsgaard og COO Kristoffer Plenge Brandt.

“Vi har lavet en organisationsændring, der også indebærer en mindre topledelse. Københavns Lufthavns hidtidige organisationsstruktur er ikke ideel til at understøtte vores vækst og udvikling til næste niveau. For at forbedre effektiviteten og anvende vores ressourcer bedst muligt, er der behov for mere enkelhed, hurtigere beslutningsprocesser og klare ansvarsområder,” siger CEO Christian Poulsen.
 
Sammenlægning af afdelinger

Dermed bliver der ikke plads i Executive Leadership til direktør for Security Johnnie Müller, som fortsætter som øverste leder for Security med reference til COO Kristoffer Plenge Brandt. Det er resultatet af, at man sammenlægger Security og Operations.

“Der er mange synergier mellem de to funktioner, som kan udnyttes bedre end i dag, eksempelvis for at opnå mere effektive processer. Og vi skaber en struktur, der giver plads til en enklere og ensrettet måde at gøre tingene på,” lyder det fra Christian Poulsen.

Ud af ledelsesgruppen træder Lone Edelbo, der har været direktør for Development & Construction, og hun forlader samtidig virksomheden.

En anden, der ikke får plads i Executive Leadership Team er Lars Terp, der hidtil har været direktør for HR, og han bliver i stedet indlemmet i det nyetablerede Corporate Leadership Team med HR, Digital og Sustainability, der får direkte reference til Christian Poulsen.

 

Relaterede artikler:

Ny CPH-topchef: En vanskelig tid vi går i møde

Københavns Lufthavn udnævner ny topchef

Thomas Woldbye ny topchef i Heathrow Airport