Besætningen hos Emirates skal ligesom passagererne være udstyret med masker og handsker. (Foto: Emirates | PR)

Masker og handsker til flypersonale og passagerer

Alle passagerer med Emirates skal ligesom kabinepersonalet være iført handsker og maske. Allerede ved indgangen til lufthavnsterminalen bliver passagererne temperaturscannet.

Mens flyselskaberne over hele verden venter på, at nationale og internationale luftfartsmyndigheder skal blive enige om et regelsæt i forbindelse med genoptagelsen af flyvningerne, så har flere flyselskaber taget sagen i egen hånd.

Et af disse er Dubai-baserede Emirates, der er langt fremme med forholdsregler, for de passagerer, der stadig flyver med selskabet. Siden den 25. marts har regeringen i De Forenede Arabiske Emirater forbudt alle internationale ankomster, men Emirates har fået tilladelse til midlertidigt at operere flyvninger fra udvalgte destinationer til og fra Dubai.

Det drejer sig om ruter til London-Heathrow og Frankfurt samt udvalgte flyvninger til Manila og Sao Paulo.

Beskyttelsesdragter til kabinepersonalet
Emirates har indført nogle særlige regler i Dubai International Airport, hvilket betyder, at passagererne skal holde stor afstand i indcheckningsområdet. Herudover skal samtlige passagerer og ansatte i lufthavnen bære handsker og masker, og der er automatiske scannere, der måler temperaturen hos samtlige passagerer, der træder ind i lufthavnsterminalen.

Masker og handsker er også obligatorisk for både flypersonale og passagerer ombord på flyene, og personalet har desuden fået særlige engangsdragter til at trække over uniformen.

Inflight-service er blevet markant reduceret for at undgå direkte kontakt mellem kabinepersonalet og passagererne. Derfor bliver der udleveret madkasser til de rejsende med sandwich, snacks, dessert og drikkevarer, og man kommer ikke til at forstyrre sidemanden, når man spiser, da der altid vil være et frit sæde ved siden af.

Endelig har Emirates midlertidigt fjernet alle magasiner og andet trykt læsestof, der via glatte overflader vil kunne overføre coronasmitte.

Genoptager regelmæssige flyvninger den 1. juli
Emirates flyver ikke i øjeblikket mellem Dubai og Skandinavien. Af det seneste opdaterede trafikprogram fremgår det, at de skandinaviske ruter forventes genoptaget den 1. juli med fire ugentlige afgange. 

Fra 15. juli vil der blive opgraderet til én daglig afgang til København med Airbus A380, mens ruterne til Stockholm og Oslo fra henholdsvis den 11. og 14. juni vil komme op på daglig betjening med Boeing 777-300ER.

 

Relaterede artikler:

Emirates introducerer lyntest for COVID-19

Forvirring omkring Emirates-aflysninger