Fred Dixon - CEO hos NYC & Company (NYC & Company)

New Yorks turistdirektør på besøg i Skandinavien

For første gang i 10 år får Skandinavien besøg af New York Citys turistdirektør Fred Dixon, der vil afholde pressekonferencer i København og Stockholm.

Turistorganisationen NYC & Company, der markedsfører New York City, er på charmeoffensiv i Europe i disse dage. Turnéen, der omfatter henholdsvis Paris, London, København og Stockholm, bringer således New Yorks turistdirektør Fred Dixon til Skandinavien for første gang i 10 år.

Formålet med den europæiske turné er at fortælle om, hvordan New York City har formået at genopfinde sig selv for at fastholde indtrykket af en ikonisk destination for både førstegangsbesøgende og turister, der har besøgt The Big Apple tidligere. Nu har den amerikanske storby valgt at brande sig selv som “new” New York med fokus på de mange nye attraktioner i de fem bydele, Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island og Bronx.

Årlig besøges New York City af en halv million rejsende fra Skandinavien og Finland, og tallet er støt stigende. Siden 2012 har der været en årlig nettovækst på 47.000 rejsende årlig frem til og med 2015, hvilket svarer til en stigning på 12 procent.

“New York City gennemlever en periode med betydningsfuld vækst med nye hoteller, attraktioner og anden nyudvikling i alle fem bydele. Det glæder os at kunne besøge Europa på dette vigtige tidspunkt, hvor vi forsøger at nå endnu et rekordår med næsten 60 mio. årlige besøgende,” siger Fred Dixon i forbindelse med Europa-turnéen, der vil bringe ham til København og Stockholm henholdsvis den 9. og 12. september.

Skandinavien er et vigtigt marked
I 2015 fik New York City besøg af 58,3 mio. turister, hvoraf de 46 millioner var indenlandske turister, mens 12,3 millioner kom fra udlandet. Skandinavien og Finland udgør således samt lidt mere end fire procent af de internationale besøgende. I 2016 lyder prognoserne på 59,7 mio. turister inklusive 12.7 mio. internationale besøgende.

At Skandinavien samlet set er et vigtigt marked fremgår af tallene, da Frankrig sidste år sendte 716.000 rejsende til New York City, mens Storbritannien leverede 1.175.000 besøgende. Set i forhold til befolkningstallet i disse lande, er rejsende fra Norden særdeles aktive med rejser til den amerikanske millionby.

New York City kan i øjeblikket byde på 109.000 hotelværelser, og ved udgangen af 2019 ventes dette tal at være steget til 135.000. Særligt fokus har der været på The Beekman, der åbnede den 23. august samt Arla Hudson Square, The William Vale og Four Seasons New York Downton, der begge åbner i september måned. Senere på året kan besøgende se frem til at overnatte på The Withby, der drives af Firmdale Hotels.

Der er i dag et utal af flyforbindelser fra Norden til New York-lufthavnene. Norwegian og SAS flyver fra både København, Stockholm og Oslo, mens United flyver fra Stockholm og Oslo til Newark-lufthavnen. Om sommeren flyver Delta Air Lines fra København til New York-JFK, mens Bergen som eneste regional lufthavn i Skandinavien har en ugentlig afgang til J.F. Kennedy-lufthavnen med Norwegian. Fra Helsinki flyver Finnair til JFK, mens Delta Air Lines, Icelandair og WOW air betjener New York fra Keflavik Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

DRF: Søg hjælp til at planlægge USA-rejser

Vælg New York-lufthavn efter behov

Rekordstort antal flyruter fra Norden til USA

Stor USA-delegation indtager København

Velfortjent pris til energisk rejsedirektør