Christian Poulsen, administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S. (Foto: Jakob Kyed Bayram)

Ny CPH-direktør i bestyrelsen for dogmeforening

Fremover skal Christian Poulsen arbejde for digitalisering i erhvervslivet sideløbende med sit virke som direktør for Københavns Lufthavn, da han er trådt ind i bestyrelsen for Digital Dogme.

Tak for tilliden. Sådan lyder Københavns Lufthavns administrerende direktør Christian Poulsens reaktion på nyheden om, at han sammen med Mette Louise Kaagaard, der har titel af administrerende direktør for den danske afdeling af it-giganten Microsoft, har fået en ny post.

De to er nemlig blev indlemmet som medlemmer bestyrelsen for organisationen Digital Dogme, der har til formål at arbejde for at øge graden af digitalisering samt kompetencerne inden for området hos aktører i dansk erhvervsliv.

Den nuværende administrerende direktør i CPH har overtaget pladsen i bestyrelsen fra sin forgænger Thomas Woldbye, der efter 12 år i spidsen for den danske hovedstadslufthavn sidste efterår tiltrådte en stilling som topchef i Heathrow Airport (LHR).

Sammen med Netcompany, Danske Bank og TDC Net var Københavns Lufthavn et af de stiftende medlemmer af Digital Dogme.

Skal skabe en bevægelse
Det er Netcompanys administrerende direktør André Rogaczewski, der sidder for bordenden som formand for bestyrelsen. Han har tidligere sat ord på formålet med organisationen.

“Digital Dogme er en alliance af ambitiøse virksomheder, der skaber vækst, innovation og arbejdspladser og som i stigende grad har brug for digitale kompetencer. Her står vi sammen og handler på udfordringen til gavn for den enkelte medarbejder, virksomhed og samfundet generelt.”

I forbindelse med udnævnelsen skriver organisationen, at Poulsen og Kaagaard skal være med til at forme og skabe en bevægelse, der forhåbentligt kan få såvel offentlige som private virksomheder i Danmark til at arbejde i retning af at foretage et digitalt løft.

Arbejder sammen om IT-løsning
Digital Dogme er ikke det eneste forum, hvor Københavns Lufthavn og Netcompany sidder ved samme bord. Det er også tilfældet i regi af Smarter Airports, der er et fælles selskab, som de to virksomheder har stiftet og ejer sammen.

Herigennem har man blandt andet udviklet IT-platformen ved navn Airhart, der kan benyttes til at styre en række dele af den daglige drift i lufthavne. Det er Christian Poulsen, der er formand for bestyrelsen i Smarter Airports, mens André Rogaczewski bestrider posten som næstformand.

Netop salg af løsninger til lufthavne er et vigtigt forretningsområde for Netcompany, der i januar offentliggjorde en stor aftale med Avinor om digitalisering af operatørens norske lufthavne. Derudover er et af de temaer, der berøres i afsnit fire af den nye DR-serie Topdirektørerne, selskabets forsøg på at sælge en IT-platform til Heathrow Airport.


Relaterede artikler:

CPH flyver væk fra skandinaviske konkurrenter

Dansk selskab skal digitalisere norske lufthavne

Københavns Lufthavn udnævner ny topchef