Ny demonstration for åbne grænser og rejser

Initiativtagere arrangerer ny ”Åbn grænserne”-demonstration søndag den 21. juni. Arrangørerne satser på endnu flere deltagere denne gang, hvor fagforeninger og virksomheder også skal med.

OPDATERING: Arrangørerne har valgt at aflyse den planlagte demonstration søndag den 21. juni i København. Det sker på baggrund af regeringens ophævelse af rejserestriktioner til Europa og åbning for udenlandske turister.

I søndags var hundredvis af medarbejdere fra luftfarten samlet til demonstration på Christiansborg Slotsplads under sloganet ”Åbn grænserne”, og initiativtagerne til demonstrationen er allerede i fuld gang med at planlægge endnu en demonstration.

Det nye arrangement er ligesom sidste gang en protest mod grænselukninger og de skærpede rejsevejledninger, som berører titusindvis af medarbejdere inden for luftfart og turisme i Danmark.

”Den første demonstration var en begyndelse. Demonstrationen i søndags blev omtalt i flere medier, og det har givet en øget politisk interesse. Denne gang satser vi på at samle 6.000-7.000 mennesker,” siger Alberte Leonora Winther, der er en af initiativtagerne, til CHECK-IN.dk.

Den nye demonstration er planlagt til at finde sted søndag den 21. juni klokken 12 på Christiansborg Slotsplads.

Hotelbranchen skal med
Initiativtagerne har denne gang også inviteret hotelbranchen til at deltage og har konkret indledt et samarbejde med to hostels i hovedstaden – Copenhagen Downtown Hostel og Bedwood Hostel, som via deres netværk vil forsøge at trække ansatte fra hotelbranchen til demonstrationen. Samtidig vil de to hostels hjælpe med eksempelvis mikrofoner og andre praktiske ting til arrangementet.

”Det er jo ikke kun luftfarten, der er ramt. Det gælder også alle hotellerne i København, for regeringen har i praksis lukket København ned. Vi vil gerne have hele turismebranchen med i demonstrationen,” siger Alberte Leonora Winther, som til dagligt arbejder i passagerafdelingen i handlingvirksomheden Aviator i Københavns Lufthavn.

Blå blok inviteres igen
Ved demonstrationen i søndags deltog to folketingspolitikere – Pernille Vermund fra Nye Borgerlige og Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance – med taler, mens der ikke var andre politikere med på slotspladsen. Det håber initiativtagerne imidlertid, at der bliver den 21. juni.

”Rød blok var også inviteret sidste gang, men de meldte pas. Vi håber, at de vil være med denne gang, for vi vil gerne have gang i en diskussion, hvor politikerne kan argumentere mod hinanden. Vi prøver også at få andre partier fra blå blok med,” siger Alberte Leonora Winther.

Kontakt til fagforeninger og virksomheder
Luftfartens faglige organisationer var heller ikke på talerlisten ved den første demonstration, som blev organiseret på kort tid. Men også dem håber initiativtagerne at se på Christiansborg Slotsplads den 21. juni.

”Vi er ved at tage kontakt til fagforeningerne, blandt andet HK Luftfart, og vi vil også gerne have ledende repræsentanter med fra nogle af virksomhederne – eksempelvis rejsebureauer og flyselskaber,” siger Alberte Leonora Winther til CHECK-IN.dk.

 

Relaterede artikler:

Luftfarten i demonstration for åbne grænser

Ny bevægelse for at bevare dansk luftfart

“Vi kigger ind i konkurser og fyringer”